Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Д-р Ат. Кундурджиев: Няма да бъдат ограничавани правата на Обществения съвет към ЦФЛД

| обновено на 10.03.17 в 18:41
д-р Атанас Кундурджиев
Снимка: БГНЕС

Няма да бъдат ограничавани правата на Обществения съвет към Фонда за лечение на деца (ЦФЛД)  в чужбина във взимането на решения кои деца ще бъдат одобрени за финансова помощ за лечението им. В това увери заместник-министърът на здравеопазването доктор Атанас Кундурджиев. след среща с представители на Обществения съвет на фонда.

Ще бъде обаче променен правилникът за работа във фонда, за да се оптимизира работата му, посочи новият директор доктор Тинка Троева. В правилника ще бъде записано, че на частните болници, които са освободени по закон да провеждат обществени поръчки, няма да бъде платено за медицинските изделия, ако не са закупени по Закона за обществени поръчки. 

СнимкаСъгласно нашият правилник сме длъжни да изискваме декларация от ръководителя на съответното лечебно заведение, че съответното медицинско изделие, което ще се приложи точно в тази болница, може да бъде закупено от болничната аптека и то по цени, които са договорени по Закона за обществената поръчка. Законът освобождава частните заведения, а нашият правилник ни задължава да работим само с частни общински болници, които имат сключени договори по Закона за обществената поръчка, обясни директорът на Фонда Тинка Троева. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна