Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Музиката в София Филм Фест 2017

Традиция е СФФ винаги да представя и многоцветна музикална програма. Да не забравяме, че първите две издания, от вече 21 годишната история на фестивала се наричаха „Рок филм фест“.

Днес, в този час започва специалното интервю с автограф с Джон Савидж, след това ще бъдат  прожектирани филмите, с негово участие „Ловецът на елени” и „Коса”.

Утре ще се срещнем с легендарния режисьор Тони Палмър, който ще представи филма си „Ленард Коен – Bird On A Wire“. В програмата участнва и още един негов филм  „Бийтълс и Втората световна война”.

 „Вземете някои от най-известните соло изпълнители от 1970-те години – Елтън Джон, Тина Търнър, Бий Джийс, Питър Гейбриъл, Брайън Фери, Род Стюарт, Дейвид Есекс, Лио Сейер, Хелън Реди и Франки Вали. Предложете им да изпеят кавър-версии на някои от най-популярните песни на „Бийтълс”. Прибавете документални кадри от Втората световна война, разказвайки историята на този епичен сблъсък. И ще се получи „Бийтълс и Втората световна война”.

В прикачения звуков файл, ще чуете последното издание на „Музикална суматоха“, посветено на музикалните акценти във фестивалната програма. С други думи – музика и информация, придружени с интересните истории за филмите на Тони Палмър, разказани от Стефан Китанов.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна