Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мъжете с грим - индустрия, мода, ексцентричност или ежедневие

Джони Деп
Снимка: http://static.becomegorgeous.com

Мъже с грим. Това не е новина. В музикалната индустрия има не един пример за това. През 50-те Литъл Ричърд носеше очна линия, по-късно сенките и спиралата бяха предпочитани от Принс, в началото на новото хилядолетие примерът е Адам Ламбърт. Тези артисти едва ли са подозирали, че козметиката за мъже ще придобие популярност и сред хората извън светлините на прожекторите.

Мисля, че тези дни хората са по-отворени към подобно нещо. Спомням си като бях в гимназията и гримирах веждите и лицето си - хората ме гледаха и не бяха сигурни дали нося грим, но сигурно са си казвали "На този младеж веждите изглеждат прекалено добре, за да са истински”, казва Айзея Зайън.

Айзея е роден в Киев, Украйна. Семейството му се е преселило в Америка, когато той е бил на две години. Той е израснал във ферма в малко градче и е едно от пет деца в семейството. Всичко започва от Интернет, където от около година насам редица младежи публикуват видеоклипове с ръководства по гримиране.

Аби работи заедно с Айзея на щанд за козметика във Вон Мар, Сидър Рапидс, Айова: 

Почувствах се странно като видях първите няколко клипа. Характеристиките на лицето бяха различни, контурите бяха различни…Момчето се опитваше да прикрие брадата си. Но сега гледам Мани Ем Ю Ей и други. В крайна сметка е същата процедура, само лицето е различно.

Мани Ем Ю Ей има над три милиона последователи в Инстаграм. Колегата му Габриел Замора е с близо 200 хиляди, a 17 годишният Джеймс Чарлс е с 1.5 милиона последователи. 

19 годишният Айзея обаче не е голям фен на популярните лица. Той гледа техни клипове, заимства идеи, но по думите му повечето от тях са обзети от мисълта за славата.

Още по темата колко женственост могат да заимстват мъжете в разкрасяването си - от Младен Петков в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени