Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

УАСГ организира Седмица на водата

Снимка: Уикипедия

Университетът по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) дава възможност на учениците от последния клас на средното образование, които посетят висшето училище в рамките на Седмицата на водата, да заявят писмено желание за обучение в специалност на Хидротехническия факултет. Приемът им ще е гарантиран без конкурсен изпит, но след успешно положени държавни зрелостни изпити.

Събитията от Седмицата на водата започват от днес и ще продължат до 22 март, когато се отбелязва Световния ден на водата. Те ще се провеждат в Университета по архитектура, строителство и геодезия, тъй като се навършват 75 години от създаването на висшето училище.

В интервю за предаването "Преди всички" на програма "Хоризонт" Антоанета Салфидж, председател на Сдружение "Аз обичам водата":

Знаете, че в УАСГ има Хидротехнически факултет, от който всъщност всички висши кадри, които работят във ВиК сектора или по някакъв начин обслужват този сектор, са завършили УАСГ и затова ние решихме да подкрепим тази инициатива. Беше съвсем нормално да адаптираме програмата и към студентите, но и да я отворим за кандидат-студентите. Организираме един специален информационен тур в Хидротехническия факултет. Подготвили сме няколко много интересни аудитории – лаборатории, които могат да бъдат разгледани от всички, които се интересуват от образованието в това прекрасно техническо учебно заведение. Има съставена програма. Информационните турове ще бъдат организирани в понеделник, вторник и сряда, това се пада 20, 21 и 22 март.

Цялото интервю с Антоанета Салфидж можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна