Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Деси Тенекеджиева за наградите на Фондация "Стоян Камбарев“

Деси Тенекеджиева

Вече са ясни номинираните за наградата за полет в изкуството на Фондация "Стоян Камбарев“. За осми пореден път тези отличия ще бъдат връчени на 24 април от 19.00 часа. Наградата в памет на театралния режисьор Стоян Камбарев се утвърди през годините като престижен приз за млади творци.

В интервю за предаването "Хоризонт до обед" Деси Тенекеджиева, която е продуцент и председател на Фондация "Стоян Камбарев“, съобщи кои са номинираните и какви са наградите:

Фондация "Стоян Камбарев“ всяка година прави пет номинации, като много рядко те са групови, но сме имали и такива случаи. Тази година всички са индивидуални. Номинираните са Мария Славова, която е на 18 години и е едно прекрасно създание, което фондацията следи отдавна; кинорежисьорът Христо Симеонов; Радослав Нинов, който е художник и е на 23 години; Ралица Стоянова, която е куклена актриса; Нина Златева, която е аниматор. Това, което е най-важно да се знае, е, че освен паричната премия от 3000 лева за победителя, всеки един от останалите номинирани получава парична премия, както и много предметни награди. Важното е, че всеки един от тях получава конкретна подкрепа за годината за осъществяване на различни проекти. Всички номинирани стават част от цялата Академия "Стоян Камбарев“, която се състои от над 50 млади хора.
 
Цялото интервю с Деси Тенекеджиева можете да чуете от звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна