Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 1400 изпълнители от цялата страна на „Орфеево изворче“ в Стара Загора

| обновено на 18.03.17 в 10:19
Снимка: Община Стара Загора

В Стара Загора днес ще бъде открито седемнадесетото издание на Националния детски фолклорен конкурс „Орфеево изворче“. Официалното откриване е в 10.00 ч. на сцената на НЧ „Св. Климент Охридски - 1858 г.“. Конкурсната програма ще протича днес и утре в залите на Центъра за подкрепа на личностното развитие, НЧ „Св. Климент Охридски – 1858 г.“ и залите на Общинския ансамбъл „Загоре“ в Драматичен театър - Стара Загора.

Конкурсът е организиран от Националния музикално-фолклорен съюз „Орфеево изворче“ и Община Стара Загора. За поредна година той дава сцена за изява на деца - таланти в областта на фолклорното изкуство. Участие са заявили над 1400 изпълнители от цялата страна.

На 18.03 (събота) от 19.00 ч. в Драматичен театър - Стара Загора ще е гала концертът на лауреатите в конкурса и връчване на наградите: Приз на кмета на Община Стара Загора, Специална награда на Тракийско дружество "Одринска епопея" - за колективен участник, награда телевизия, която е заснемане и излъчване на видеоклип на най-изявения народен певец и разбира се най-очакваните Годишни стипендии на Министерството на културата по Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби, съобщи Диана Атанасова, началник отдел „Култура“ в Община Стара Загора:



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна