Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Герджиков: Взети са всички мерки срещу турска намеса в предстоящите парламентарни избори

| обновено на 17.03.17 в 12:29


Взети са всички мерки срещу турска намеса в предстоящите парламентарни избори. Това коментира пред журналисти премиерът Огнян Герджиков

По думите му от началото на изборите в демократичната история на България винаги е имало някаква намеса от страна на Анкара под една или друга форма.

В случващото се сега няма нищо извънредно, каза още той пред журналисти.

Професор Герджиков посочи още, че в настоящата ситуация не се налага ограничаване на броя на секциите в Турция или дори да бъде затворена границата, както беше призован от политическите партии, но правителството има готовност да предприеме извънредни мерки, ако това се наложи:
Сега няма нещо кой знае колко много по-различно. Вярно е, че има известно напрежение, свързано с една от политическите партии, която получава подкрепа от турската страна, но ние взимаме мерките това да не продължава по този начин, по какъвто се опитват. Вие знаете, че беше привикан турският посланик Гьокче, за да му бъде отправено предупреждение. Този опит за намеса от турска страна за агитация за определена политическа сила не е във феърплея.



Най-четени