Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Знам” – най-доброто от Любо Киров

Снимка: личен архив

Преди броени дни поп певецът Любо Киров представи на своите почитатели новия си албум „Знам” – Най-доброто от Любо Киров”. В него той е включил част от песните си, превърнали се в хитове през последните петнайсет години от кариерата му. Име на проекта дава една от любимите му песни „Знам“.

От 2000 година до момента Любо Киров се утвърди като важна фигура от българската поп сцена. Първите седем години бяха особено ценни, благодарение на факта, че беше лице на група „Те”. В този период, заедно с останалите музиканти от формацията, издават два албума – „Местоимения“ и „Различен“. От тях ще запомним песни като „Има ли цветя“, „Ще те намеря“, „Искам“, „Различен“ и други, намерили своето място на челните позиции седмици наред в различни радио и ТВ класации. Участието на Любо с формацията на фестивали у нас и в чужбина му донася професионален опит и като певец, и като автор на текстове. Важни са и поканите, които група „Те” получава като „подгряваща“ група на Simply Red, Incognito, Al McKay's Earth Wind And Fire Experience, Simple Minds за концертите им у нас.

Както знаем, нищо хубаво не е вечно. Но никога човек не знае една раздяла, дали е за добре или не. В случая, оттеглянето на Любо от група „Те”, се оказва важна крачка за неговото бъдещо професионално развитие. Това се случва през пролетта на 2007 г.



Оттук нататък като че ли настъпва апогея на таланта му като изпълнител и текстописец. Прави интересни дуети с италианката Алесия Д’Андреа в песента „Tonight“, с Мария Илиева в „Alright“, с Графа и Орлин Павлов в „Заедно“, с Камелия Тодорова в песента „Искаш ли“ и други.

2010 г. се оказва особено ползотворна за изпълнителя. Той издава първия си самостоятелен албум, озаглавен „Любо 2010“. В него включва някои от хитовете, създадени през последните две години като „Mога“, „Говори ми на ти“, „Аз и ти“, „На края на света“, „Забранена любов“ и др. Талантът му е признат и от МТV – Europe’s World Chart Express. Там се излъчват три песни от споменатия албум – „Говори ми на ти“, „Отново вярвам“ и „Тоnight“.

Любо Киров обича да експериментира и в други жанрове. Доказателство за това е друг проект, намерил голяма подкрепа от ТВ аудиторията, „Life is beautiful“ с джаз пианиста Живко Петров. Видеото е гледано повече от 1 200 000 зрители. Изключение не прави и работата му с DJ Mr.Moon, с когото правят песента „I Can't Get Over“. 

На концерта-промоция в един от столичните клубове Любо Киров излезе на сцената заедно с Живко Петров, Калин Вельов, Ангел Дюлгеров и LaTiDa. Публиката чу новата версия на хита „Ти“, както и концертни версии на песните „Мога“ и „На края на света“. Албумът „Знам” – Най-доброто от Любо Киров“ излиза както на CD, така и на винилова плоча.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна