Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Манчестър Юнайтед" се доближи до Топ 4

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Манчестър Юнайтед" най-после мръдна от шестото място в английската Висша лига и се изкачи на пета позиция, след като в двубой от 29-ия кръг победи опашкаря "Мидълзбро" с 3:1 като гост. Срещата на "Ривърсайд", която се игра пред 32 689 зрители, бе доста интересна и предложи много интересни моменти и пред двете врати.

Първи до гол стигнаха гостите след точно половин час игра. Започналият като ляв халф-бек Ашли Йънг направи едно от фирмените си центрирания с десния крак към задната греда, където останалият непокрит Маруан Фелайни с глава безпроблемно преодоля бившия си съотборник Виктор Валдес.

"Юнайтед" удвои аванса си в 62-рата минута, когато Джеси Лингард с бомбен шут от дъгата на наказателното поле прати топката в горния ляв ъгъл на вратата на Валдес. След втория гол "Мидълзбро" заигра по-активно в атака и след четвърт час стигна до гол. Разбъркване в наказателното поле завърши с неуспешен опит на Крис Смолинг да изчисти топката в предни позиции и тя се озова в Руди Гестед, който с удар от няколко метра преодоля Давид де Хеа.

В последните секунди всички играчи на Мидълзбро без вратаря Валдес атакуваха полето на "Юнайтед" при един корнер, но топката бе изчистена и бе подадена от бранител на "Боро" към Валдес. Бившият вратар на "Юнайтед" и "Барселона"обаче се подхлъзна и притичалият Антонио Валенсия оформи крайното 3:1.

С успеха "Юнайтед" събра 52 точки, две повече от шестия "Арсенал" и три по-малко от четвъртия "Ливърпул", който обаче е и с мач повече. "Мидълзбро" пък е на 19-а позиция с 22 точки, на 5 точки от спасителния бряг.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна