Еманюел Макрон ще победи лидера на крайната десница Марин льо Пен, показва ново проучване

Еманюел Макрон
ЕПА/БГНЕС

Центристът Еманюел Макрон ще победи лидера на крайната десница Марин льо Пен и на двата тура на президентските избори във Франция напролет, показва ново проучване на общественото мнение, цитирано от Франс прес.

Според анкетата, проведена от социологическия институт "Одокса", Макрон ще победи на първия тур на 23 април с 26,5 процента срещу 26 на сто за Льо Пен.

Консерваторът Франсоа Фийон ще се нареди трети с 19%.

На балотажа на 7 май Макрон ще победи безпроблемно Льо Пен с 64% срещу 36%, показва проучването.

Информацията е на БТА.


Още от категорията
Нина Спасова

Нина Спасова: Асад оцеля в Сирия, а това е равносилно на победа

Вероятно ще има още терористични действия в Египет , прогнозира в интервюю за "Събота 150" арабистът Нина Спасова . Обвиняват египетския президент Сиси за твърдата ръка срещу ислямистите. Това е политика която ги дразни и предизвиква. но именно с нея той печели подкрепа в САЩ и ЕС, отбеляза Спасова. Тя отбеляза, че съдбата на страните, в които..

публикувано на 25.11.17 в 10:43

Николай Кожанов: При сегашните условия в Близкия Иток няма силни коалиции

Николай Кожанов , иранист, преподавател в Европейския университет в Санкт Петербург коментира в "Събота 150" перспективата Турция и Иран от тактически съюзници.   след време да се превърнат в стратегически съюзници на Русия: По пътя към формирането на такъв съюз има много препятствия. Най-важното, което няма да позволи на тези три държави да..

публикувано на 25.11.17 в 10:31
Франсис Фицджералд

Водещата опозиционна партия в Ирландия внесе вот на недоверие срещу вицепремиера Фицджералд

В Ирландия водещата опозиционна партия Фина фойл внесе в парламента вот на недоверие срещу вицепремиера Франсис Фицджералд , съобщава ДПА. Обвинението е за лъжесвидетелстване по време на полицейско разследване преди 10 години. Ако се стигне до гласуване на вота на недоверие, то ще представлява нарушение на споразумението между управляващата партия Фина..

публикувано на 25.11.17 в 10:29

Доц. Евгений Магда: Русия се опитва да дестабилизира НАТО през Западните Балкани

Според украинския експерт доц. Евгений Магда от Центъра за обществени отношения в Киев, Русия се опитва да дестабилизира НАТО през Западните Балкани. Магда е убеден, че Русия е повлияла на изборите в Съединените щати и в ключови европейски държави, а крайната ѝ цел е отслабване на Северноатлантическия алианс: Наистина Русия се опитва много..

публикувано на 25.11.17 в 10:00
проф. Вернер Пацелт

Проф. Пацелт: Правителство на малцинството е най-малкото зло за Германия

Пред Германия се очертават три възможности: повторение на голямата коалиция, разпускане на Бундестага или правителство на малцинството, водено от християндемократите с канцлер Ангела Меркел . Отсега обаче е ясно, че едно такова правителство няма да е ефективно, тъй като то няма да внася в парламента много законопроекти, прогнозира пред..

обновено на 25.11.17 в 09:58

Президентите на Иран и Русия обявиха края на "Ислямска държава" и приключване на войната в Сирия

През седмицата президентът на Иран Хасан Рохани обяви края на терористичната групировка "Ислямска държава". Руският му колега Владимир Путин оповести, че войната в Сирия приключва. Партиите в Германия не успяха да се споразумеят за управляваща коалиция и тази седмица. Учени установиха, че човечеството губи естествената нощ. А британската кралица..

публикувано на 25.11.17 в 09:55
Леонид Исаев

Леонид Исаев: Президентът Асад победи във войната в Сирия

Леонид Исаев - арабист, преподавател във Висшето училище за икономика в Москва, коментира за "Събота 150" ситуацията в Сирия: Първо, периодът на активни военни действия е към края си. Всички имат интерес от това, защото Иран, Русия и Турция са много изтощени от участието си в продължаващия няколко години конфликт. Второ, на прага сме на..

публикувано на 25.11.17 в 09:46