Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Роджър Федерер спечели титлата в Индиън Уелс

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Роджър Федерер спечели тенис турнира от сериите "Мастърс" в Индиън Уелс с награден фонд близо 8 милиона долара. Във финала Федерер победи сънародника си Стан Вавринка с 6:4, 7:5 и така записа 20-ата си успех от 20 мача на твърда настилка срещу световния номер 3.

Победителят от Откритото първенство на Австралия изигра отличен първи сет, в който не даде никакви възможности на Вавринка да го атакува. В 10-ия гейм, който се оказа и последен, направи пробив, за да спечели първата част след точно половин час игра.

Във втория сет Вавринка реализира пробив още в първия, който затвърди с подаването си, за да поведе с 2:0. След това Федерер взе гейм на 15, а няколко минути по-късно реализира пробив на 15, с който изравни резултата в сета на 2:2. Двамата продължиха в по-спокойно темпо до 6:5 в полза на Федерер. Тогава най-успешният тенисист в историята на турнирите от Големия шлем стигна до мачбол, който бе реализиран още при първата възможност.

За Федерер това е пета титлата в Индиън Уелс и общо 90-а в кариерата му. С нея швейцарецът стана най-възрастният шампион в историята на това състезание и грабна трофей номер 25 от сериите "Мастърс", а освен това от днес се изкачи и до шестото място в световната ранглиста.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна