Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фондация "МУСИЗ" със селекция от най-доброто в съвременната българска фотография

Снимка: VIVACOM Art Hall

43-ма български автори ще бъдат представени от днес до 4-ти април във VIVACOM Art Hall. Това е най-голямата ретроспективна българска съвременна фотография до момента. Никога досега всички действащи най-добри български фотографи не са били на едно място, заяви в предаването "Преди всички" Гергана Мудова от Фондация "Мусиз", която е организатор на изложбата.

Целта на изложбата е да анонсира създаването и дарението на Дигитален архив на съвременната българска фотография. Държавна агенция “Архиви” ще приеме колекцията и ще я пази като национално богатство, за да остане за поколенията.

Посетителите ще могат да видят снимки на 40 от най-добрите родни фотографи, сред които фоторепортерът на Reuters Стоян Ненов – първият българин, носител на наградата „Пулицър“ в категорията за „Снимки от горещи новини“; Мартин Чичов – носител на престижната наградата на Nikon за екшън снимката от средата на 90-те, отразяваща зараждащата се скейт и стрийт култура в България; Надежда Павлова – отличена с награда от Международния Олимпийски комитет за снимката ѝ от връх Тодорка, и много други.

Подробности по темата чуйте от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна