Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дойче банка съкрати рязко бонусите за персонала, след като излезе на загуба за втора поредна година

Немският кредитор стартира емитирането на близо 700 милиона нови акции

Дойче банка обяви драматично съкращаване с 80% на бонусите, раздавани на персонала, тъй като водещата немска кредитна институция излезе за втора поредна година на загуба.

Бонусите за 2016-а година ще бъдат намалени до 546 млн. евро спрямо 2,4 млрд. евро през 2015-а година, след като германската банка отчете нетна загуба в размер на 1,4 млрд. евро през миналата година.

Общото заплащане, включващо фиксираната заплата и бонуси е намаляло с 15% до 8,9 млрд. евро от 10,5 млрд. евро през 2015-а година.

Междувременно Дойче банка обяви през уикенда, че стартира емитирането на 687,5 милиона нови акции като част от плановете ѝ за увеличаване на капитала. Немският кредитор посочи, че очаква записването за новите акции да достигне 11,65 евро за една акция и интересът към тях да надвиши двойно новата емисия. Периодът за записване ще стартира от 21-ви март и ще продължи до 6-и април, като новите акции ще има същия дивидент, както съществуващите акции.

Новината за предстоящата в голям обем нова емисия доведе до спад на акциите на Дойче банка в началото на днешната търговия с близо 3% към 19,03 евро за акция.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна