Животновъдите ще протестират пред министерството на земеделието

Снимка: БГНЕС

Животновъдите няма да отстъпят от исканията си и насроченият за 22-ри март национален протест пред министерството на земеделието ще се състои. Това каза за "Хоризонт" председателят на Сдружение "Обединени български животновъди" Бойко Синапов.

Според него поканата на министър Бозуков за работна среща днес е закъсняла и единственият начин да се отмени протестът е министърът да отмени заповедта, с която спира кандидатстването по мерките за агроекология и биоземеделие:

Да изплатят незабавно всички средства, които са забавени, при положение че са осигурени средствата към сектор "Животновъдство", и отмяна на заповедта. Никой не ни даде обяснение защо се допуска да се случва това. Напрежението расте, да е ясно на всички! По този начин – всеки сам да взема решение от управляващите и да си мисли, че управлява собствена фирма, частна фирма – няма как да се случи. Ние този път сме категорични и ще му покажем.

Още от категорията

Броени дни остават до започването на планинския ултрамаратон "Витоша 100"

Какво е да бягаш в продължение на 9-10 часа, и то в планината? Да изтичаш 100 км и дори да стигнеш първи финала? 30-годишният Ивайло Атанасов през 2016 година печели два ултрамаратона - "Витоша100" и "Крали Марко". Ивайло е бивш учител, в момента - журналист в онлайн медия, и философ по образование. Казва, че в тичането има не малко..

публикувано на 19.06.18 в 11:33

Жители на село Калояновец поискаха премахването на подвижен екарисаж

Жители на старозагорското село Калояновец поискаха премахването на подвижен екарисаж, разположен в землището на селото. Недоволство от работата му изразяват и работници от фирма, която е близо до инсталацията. Заради неприятната миризма фермери преустановяват дейността си в селото. Подписката започна, след като в селото бе направена..

публикувано на 19.06.18 в 11:24

Състоянието на контрола над домашните и бездомни животни у нас ще бъде представено в ЕП

Общинският съветник в столицата Марта Георгиева е упълномощена от 18 неправителствени организации за защита на животните да представи пред комисията по петиции в Европейския парламент ситуацията у нас по проблема с контрола над домашните и бездомни животни. Марта Георгиева ще отговаря на въпроси на евродепутатите по повод петиция на коалицията..

публикувано на 19.06.18 в 11:18

Временно е затворено платното в тунела при "Лъвов мост" в посока „Люлин“

Временно е затворено платното в тунела при "Лъвов мост" в посока „Люлин“, заради профилактика на помпена станция, съобщават от Столичната община. Автомобилите трябва да преминават през кръговото кръстовище. Движението в района ще се регулира от служители на общината, за да се избегнат задръствания.

публикувано на 19.06.18 в 11:11

Нарушен е достъпът до шест села в община Кюстендил

Екипи на общината в Кюстендил и местната пожарна правят оглед за нарушен достъп до шест села в общината след обилните дъждове снощи. На няколко места има отнесени пътни настилки. Последният сигнал е от с. Гюешево от тази сутрин, където е откъснат пътят до една от махалите и дотам се стига само пеша. За нито едно от селата не е..

публикувано на 19.06.18 в 11:08

ОбС Пловдив отпусна 200 хил. лева на Операта

20 000 лв. от общинския бюджет за дофинансиране на филма „Смутни времена”, който се снима с участието на представители на сдружение „Хайдути”, предложи съветникът Слави Георгиев от ПФ. " Бюджетът на лентата е 168 000 лв. и голяма част от парите са събрани, затова предлагам тази сума", аргументира се той.  В залата на ОбС дойдоха 2-ма представители..

обновено на 19.06.18 в 11:08
Бойко Сачански

Икономистът Бойко Сачански за своето хоби и за победите в историята

Бойко Сачански завършва икономика у нас и административни науки в гр. Шпайер, Германия. Работата го отвежда на отговорни позиции у нас и в чужбина, включително и в Русия. Но той винаги държи и на срещите с обикновените хора. Може би ще открием  връзка с неговото хоби – историята и колекционирането на щикове от бойното снаряжение на обикновения войник. Как..

публикувано на 19.06.18 в 11:05