КТ "Подкрепа" настоява за нов механизъм, по който да се определя минималната работна заплата

Президентът на КТ "Подкрепа“ Димитър Манолов и представители на Изпълнителния съвет на синдикалната организация
БГНЕС
Конфедерацията на труда "Подкрепа“ настоява за нов механизъм, по който да се определя минималната работна заплата. Темата е една от основните на конфедеративния съвет на синдиката, който се провежда във Велико Търново.

Навсякъде по света, където има механизъм за определяне на минималното възнаграждение, той е разположен между прага на бедност и средната работна заплата, посочи президентът на КТ "Подкрепа“ Димитър Манолов:

Това, което сега правим, е да определим къде да бъде този коридор - за сега като че ли долната граница е прагът на бедност, увеличен с 30 %. Спорим къде да бъде горната граница.   

Конфедерацията е критично настроена към Всеобхватното икономическо търговско споразумение между Канада и Европейския съюз - СЕТА:

Ние поискахме Българският икономически и социален съвет да изработи становище по СЕТА. Да не се отнасяме папагалски към темата - едните да викат "осанна", а другите да викат "разпни го".

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Здравка Маслянкова.
print Отпечатай
Още от категорията

Бизнесът очаква от новото правителство стъпки към еврозоната и ключови реформи

Ускоряване на влизането на България в еврозоната и провеждането на ключови реформи - това са очакванията на бизнеса от новия кабинет. Работодателите припомниха, че заради предсрочните избори държавата ни е изгубила месеци, в които можеше да подобри законодателната рамка и бизнес средата.  Съдебната реформа и намаляването на административната тежест са..

публикувано на 27.03.17 в 20:05

20 пъти по-бързо се изграждат тунелите от третия лъч на метрото в София

20 пъти по-бързо се изграждат тунелите от третия лъч на метрото, в сравнение с предишните два. Новата тунелопробивна машина, която работи от близо месец, позволява да се копаят по 20 м на ден, а не по един метър, както със старата. Изпълнителният директор на столичния „Метрополитен“ инж. Стоян Братоев каза пред Радио София, че строителството върви по..

публикувано на 27.03.17 в 17:35

Еврото може да достигне паритет с долара, ако Льо Пен спечели президентските избори във Франция

Еврото ще се срине към 15-годишно дъно спрямо щатската валута, ако Марин льо Пен стане следващият френски президент, като това би било реакция, подобна на рязката обезценка на британската лира след референдума във Великобритания в подкрепа за "Брекзит", показва проучване на агенция Блумбърг сред водещи валутни анализатори. Единната европейска..

публикувано на 27.03.17 в 17:12

Ще искаме от ЕК промяна в емисионните нива

България ще настоява за промени в емисионните нива, заложени в готвения нов референтен документ на ЕК за най-добри налични техники за големи горивни инсталации. Около това становище се обединили участниците в среща по темата, организирана от Министерството на енергетиката, съобщиха от ведомството. Присъстващите са били единни, че заложените нови..

публикувано на 27.03.17 в 14:31

Английската централна банка вижда рискове от рязкото нарастване на потребителското кредитиране

Английската централна банка (АЦБ) обяви, че планира да преразгледа кредитиращите стандарти на британските банки в резултат на скок на потребителските кредити, което е знак, че тя е все по-предпазлива, че увеличаващата се задлъжнялост на домакинствата може да представлява риск за финансовата стабилност на Острова. В тримесечен доклад Комитетът за..

публикувано на 27.03.17 в 14:26

ЕЦБ отчита ускорен растеж на заемите за домакинствата за сметка на по-слабо кредитиране на бизнеса

Темпото на растеж на кредитите за домакинствата в еврозоната се ускори през февруари спрямо месец по-рано при известно забавяне при растежа на заемите за бизнеса, показват данни на Европейската централна банка, които са пореден знак за продължаващо, макар и относително скромно подобряване на кредитирането в региона в резултат на агресивната..

публикувано на 27.03.17 в 12:27

Изненадващо подобряване на бизнес доверието в Германия през март до близо шестгодишен връх

Бизнес доверието в Германия отбеляза изненадващо рязко подобрение през март към близо шестгодишен връх, което предполага, че мениджърите на немските компании не са притеснени относно заплахите за нарастващ протекционизъм в световен план, показват резултати от последно проучване на икономическия институт Ifo. Индексът на института Ifo, базиран на..

публикувано на 27.03.17 в 11:56