КРС с позиция по случая за разпратени есемеси от кабелен оператор

Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) извърши проверка на кабелния оператор, който в изпратени съобщения до своите абонати уведомява за бъдещо таксуване на непоискана услуга, а при отказ от услугата от клиента се изисква да изпрати ЕГН. След проверка на КРС стана ясно, че кабелният оператор ще предоставя спортния пакет след 31 март само ако клиентът желае и след като заплати съответната месечна такса. От Комисията за регулиране на съобщенията съобщиха, че ще следят дали се спазват поетите ангажименти. Ако има нарушения, ще има и предвидени глоби.

Съгласно действащото национално и европейско законодателство, доставката и таксуването на непоискана услуга е забранено, както и това да се изискват лични данни за услуга, която не изисква предоставянето им, припомнят от регулатора. От друга страна, предоставянето и таксуването на електронни съобщителни услуги, включително и пакети с телевизионни програми, може да стане само след заявка на потребителя. В случай че той не заяви съгласие да ползва дадената услуга, тя не трябва да му се предоставя. 

Позициите на трите държавни институции, ангажирани с казуса, са еднакви. След промоционалното предоставяне на спортните канали от следващия месец абонатите ще трябва да са заявили желанието си, за да ги гледат и съответно да са реагирали, ако не желаят да ползват услугата.

В звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Надежда Николова.

print Отпечатай
Още от категорията
ВиК, вода

Актове на стойност над 53 хиляди лева са съставили от водното дружество в Добрич

Актове на стойност над 53 хиляди лева са съставили от водното дружество в Добрич. Те са насочени към 28 граждани на областта и са за кражба на вода. Актовете са съставени заради кражби на вода от физически лица. Най-много са доказаните случаи на територията на община Балчик.  В селата Рогачево и Изгрев има и чужденци, които са потребявали..

публикувано на 21.07.17 в 14:01

Двама загинали и над 200 пострадали в земетресението, разтърсило Егейското крайбрежие

Двама души - 30-годишен турчин и 20-годишен швед - са загинали, а най-малко 200 са пострадали в резултат на силното земетресение от 6,7 на Рихтер, разтърсило тази нощ гръцките острови в югоизточната част на Егейско море. Двамата загинали на остров Кос са чужденци, но все още няма съобщения за тяхната националност. В турския курорт Бодрум 70 души са..

обновено на 21.07.17 в 13:31

МВнР: Няма данни за пострадали българи при земетресението в Турция и Гърция

Няма данни за пострадали български граждани при земетресението в Турция и Гърция, съобщават от Министерството на външните работи (МВнР). Към момента в дипломатическите и консулски представителства на България в Турция и в Гърция няма постъпила информация за пострадали българи. Българските дипломатически власти разполагат с данни за 98 наши..

обновено на 21.07.17 в 13:27
Иван Сабахлъков

Гръцка фирма дължи милиони на български тютюнопроизводители

Близо 10 месеца гръцка фирма дължи милиони на български тютюнопроизводители за изкупена продукция. Това съобщи за "Хоризонт" председателят на сдружение "Басми" Иван Сабахлъков . Според него държавата не защитава интересите на производителите, тъй като и тази година е издала разрешение на некоректната фирма да изкупува тютюн. Гръцката фирма дължи 2,6..

публикувано на 21.07.17 в 13:11

Съдът в Пловдив остави в ареста един от нападателите на бременна жена на АМ "Тракия"

Пловдивският районен съд наложи най-тежката мярка "задържане под стража“ на единия от нападателите над мъжа и бременната му приятелка на автомагистрала "Тракия".  Срещу 57-годишния Цветан Петров са повдигнати обвинения за  извършване на непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди...

публикувано на 21.07.17 в 13:00

Камбана на почти 600 години бие на всеки час в Кюстендил

Камбаната, която бие на всеки час от градската часовникова кула над сградата на общината в Кюстендил, е на близо 600 години. Надпис върху нея, извиващ се кръгообразно, фиксира годината на отливането и - 1429 година. Т.е. вече е на 588 години. Твърди го и човекът, който поддържа часовниковата кула над Общината - 75-годишният доайен часовникар..

публикувано на 21.07.17 в 12:53

КНСБ: Дебатът за справяне с бедността у нас не може да бъде изместен от темата за добавки за стаж към заплатата

Издръжката на живота в България поскъпва през последните месеци, а бедността на мнозинството от хората се задълбочава. Това сочи доклад на един от най-големите български синдикати КНСБ, въз основа на анализ на цените на стоките и услугите и доходите на хората в България. Тема номер едно за обществото ни в момента са доходите и най-вече..

публикувано на 21.07.17 в 12:43