КРС с позиция по случая за разпратени есемеси от кабелен оператор

Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) извърши проверка на кабелния оператор, който в изпратени съобщения до своите абонати уведомява за бъдещо таксуване на непоискана услуга, а при отказ от услугата от клиента се изисква да изпрати ЕГН. След проверка на КРС стана ясно, че кабелният оператор ще предоставя спортния пакет след 31 март само ако клиентът желае и след като заплати съответната месечна такса. От Комисията за регулиране на съобщенията съобщиха, че ще следят дали се спазват поетите ангажименти. Ако има нарушения, ще има и предвидени глоби.

Съгласно действащото национално и европейско законодателство, доставката и таксуването на непоискана услуга е забранено, както и това да се изискват лични данни за услуга, която не изисква предоставянето им, припомнят от регулатора. От друга страна, предоставянето и таксуването на електронни съобщителни услуги, включително и пакети с телевизионни програми, може да стане само след заявка на потребителя. В случай че той не заяви съгласие да ползва дадената услуга, тя не трябва да му се предоставя. 

Позициите на трите държавни институции, ангажирани с казуса, са еднакви. След промоционалното предоставяне на спортните канали от следващия месец абонатите ще трябва да са заявили желанието си, за да ги гледат и съответно да са реагирали, ако не желаят да ползват услугата.

В звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Надежда Николова.

Още от категорията

Броени дни остават до започването на планинския ултрамаратон "Витоша 100"

Какво е да бягаш в продължение на 9-10 часа, и то в планината? Да изтичаш 100 км и дори да стигнеш първи финала? 30-годишният Ивайло Атанасов през 2016 година печели два ултрамаратона - "Витоша100" и "Крали Марко". Ивайло е бивш учител, в момента - журналист в онлайн медия, и философ по образование. Казва, че в тичането има не малко..

публикувано на 19.06.18 в 11:33

Жители на село Калояновец поискаха премахването на подвижен екарисаж

Жители на старозагорското село Калояновец поискаха премахването на подвижен екарисаж, разположен в землището на селото. Недоволство от работата му изразяват и работници от фирма, която е близо до инсталацията. Заради неприятната миризма фермери преустановяват дейността си в селото. Подписката започна, след като в селото бе направена..

публикувано на 19.06.18 в 11:24

Състоянието на контрола над домашните и бездомни животни у нас ще бъде представено в ЕП

Общинският съветник в столицата Марта Георгиева е упълномощена от 18 неправителствени организации за защита на животните да представи пред комисията по петиции в Европейския парламент ситуацията у нас по проблема с контрола над домашните и бездомни животни. Марта Георгиева ще отговаря на въпроси на евродепутатите по повод петиция на коалицията..

публикувано на 19.06.18 в 11:18

Временно е затворено платното в тунела при "Лъвов мост" в посока „Люлин“

Временно е затворено платното в тунела при "Лъвов мост" в посока „Люлин“, заради профилактика на помпена станция, съобщават от Столичната община. Автомобилите трябва да преминават през кръговото кръстовище. Движението в района ще се регулира от служители на общината, за да се избегнат задръствания.

публикувано на 19.06.18 в 11:11

Нарушен е достъпът до шест села в община Кюстендил

Екипи на общината в Кюстендил и местната пожарна правят оглед за нарушен достъп до шест села в общината след обилните дъждове снощи. На няколко места има отнесени пътни настилки. Последният сигнал е от с. Гюешево от тази сутрин, където е откъснат пътят до една от махалите и дотам се стига само пеша. За нито едно от селата не е..

публикувано на 19.06.18 в 11:08

ОбС Пловдив отпусна 200 хил. лева на Операта

20 000 лв. от общинския бюджет за дофинансиране на филма „Смутни времена”, който се снима с участието на представители на сдружение „Хайдути”, предложи съветникът Слави Георгиев от ПФ. " Бюджетът на лентата е 168 000 лв. и голяма част от парите са събрани, затова предлагам тази сума", аргументира се той.  В залата на ОбС дойдоха 2-ма представители..

обновено на 19.06.18 в 11:08
Бойко Сачански

Икономистът Бойко Сачански за своето хоби и за победите в историята

Бойко Сачански завършва икономика у нас и административни науки в гр. Шпайер, Германия. Работата го отвежда на отговорни позиции у нас и в чужбина, включително и в Русия. Но той винаги държи и на срещите с обикновените хора. Може би ще открием  връзка с неговото хоби – историята и колекционирането на щикове от бойното снаряжение на обикновения войник. Как..

публикувано на 19.06.18 в 11:05