КРС с позиция по случая за разпратени есемеси от кабелен оператор

Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) извърши проверка на кабелния оператор, който в изпратени съобщения до своите абонати уведомява за бъдещо таксуване на непоискана услуга, а при отказ от услугата от клиента се изисква да изпрати ЕГН. След проверка на КРС стана ясно, че кабелният оператор ще предоставя спортния пакет след 31 март само ако клиентът желае и след като заплати съответната месечна такса. От Комисията за регулиране на съобщенията съобщиха, че ще следят дали се спазват поетите ангажименти. Ако има нарушения, ще има и предвидени глоби.

Съгласно действащото национално и европейско законодателство, доставката и таксуването на непоискана услуга е забранено, както и това да се изискват лични данни за услуга, която не изисква предоставянето им, припомнят от регулатора. От друга страна, предоставянето и таксуването на електронни съобщителни услуги, включително и пакети с телевизионни програми, може да стане само след заявка на потребителя. В случай че той не заяви съгласие да ползва дадената услуга, тя не трябва да му се предоставя. 

Позициите на трите държавни институции, ангажирани с казуса, са еднакви. След промоционалното предоставяне на спортните канали от следващия месец абонатите ще трябва да са заявили желанието си, за да ги гледат и съответно да са реагирали, ако не желаят да ползват услугата.

В звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Надежда Николова.

Още от категорията

Година след бунта на бежанците от центъра в Харманли там все още няма корпус от затворен тип

Година след бунта на бежанците в Харманли делото все още не е внесено в съда. Безредиците  избухна малко след като бежанският център беше поставен под ключ заради съмнения за заразни болести. Днес в лагера все още няма обособен корпус от затворен тип.  В центъра сега пребивават по-малко от 300 души, спрямо близо 3000 преди година. Сирийците са 100,..

публикувано на 20.11.17 в 15:21

Бойко Борисов определи победата на Григор Димитров като радост за всеки българин

Радост за всеки българин - така нарече победата на най-добрия ни тенисист Григор Димитров премиерът Бойко Борисов : Да поздравим един млад човек от България - Гришо, за огромния успех. Защото това е радост за всеки българин. Мисля, че и националното самочувствие и радост е факт. 

публикувано на 20.11.17 в 15:14

Младежи обсъждат актуални теми на форум в столицата

Участниците в младежки форум в столицата, наречен Voice it обсъждат к акво мислят децата и младите хора за живота в България и какво предлагат да се промени. Форумът  се случва за трета поредна година и е организиран от Национална мрежа за децата, Младежката мрежа „Мегафон“ и УНИЦЕФ - България. С младежките дебати се отбелязва 28-та годишнина от..

публикувано на 20.11.17 в 14:55
Младен Маринов

Младен Маринов: Полицията ще използва все по-често цивилни автомобили, за да снима шофьорите за скорост

Заради зачестилите катастрофи по пътищата, полицията ще започне да слага камери в необозначени коли. Това съобщи за "Хоризонт" главният секретар на МВР Младен Маринов . По този начин, според него, шофьорите, които нарушават правилата, няма да намаляват скоростта, когато видят на пътя полицейски автомобил - практика, често срещана до момента.  Полицията..

публикувано на 20.11.17 в 14:49
Проф. Тодор Танев

Тодор Танев: Административната корупция е стотици пъти по-ниска от политическата корупция

Катедрата по Публична администрация в Софийския университет отбелязва своята 20-годишнина. По този повод в сряда ще бъде представен сборникът „Приноси към теорията и практиката на публичната администрация…“, който ще бъде представен в сряда. За предаването "12+3" по „Хоризонт“ съставителят му проф. Тодор Танев сподели че сборникът е около..

публикувано на 20.11.17 в 14:45

Адвокат: Реално няма преки доказателства, че Хасан Ел Хадж Хасан е извършител на атентата в Сарафово

Няма преки доказателства срещу извършителите на атентата на бургаското летище преди 5 години, при който загинаха петима израелски туристи и българският шофьор Мустафа Кьосов. Това твърди служебният адвокат на обвиняемия Хасан Ел Хадж Хасан  Радослав Николов.  Обвиняемите за атентата са двама - ливанският емигрант в Канада   Хасан ел Хадж Хасан..

публикувано на 20.11.17 в 14:13

До две седмици трябва да приключи ремонтът на 9-километровия участък от пътя Бяла-Русе

До две седмици трябва да приключи ремонтът на 9-километровия пътен участък от Бяла в посока Русе, съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков .  Отсечката е печално известна с високата концентрация на пътно-транспортни произшествия. Остава да се положи най-горният слой асфалт и да се направи маркировката на пътното..

публикувано на 20.11.17 в 14:01