Добре дошли в България

Сцена от спектакъла.
Снимка: ndk.bg/DNK
Ето какво пишат организаторите на представлението: Президентът на републиката призовава всички българи да се включат активно в привличането на бежанци, които да се заселят в България, за да усвоим жизненоважни пари по евро фондовете. Всички българи - мъже, майки, ловци, пенсионери, артисти започват активна пропаганда към бежанците подминаващи България. Междувременно чакали емигрират към Западна Европа, български емигрант сее репички в Германия и мечтае да се включи в първата мисия до Марс, еколожка изследва популацията на агресивни привнесени видове калинки и кактуси, които превземат територии, застрашавайки наши родни видове. Националисти решават да превземат Плиска, докато сигнал за бомбен атентат всява паника в центъра на София.

Екипът забърква всичко това в апетитен, дъхав тюрлю гювеч, подправяйки го с родна чубрица и поднасяйки го с щедри щипки родолюбие и лека предупредителна усмивка.
Така, на фона на продължаващата бежанска криза в Европа, новият проект на „36 маймуни” изследва границата между патриотизма и национализма, предела на здравословната толерантност и съчувствие, лицето и гърба на българската идентичност днес.

print Отпечатай
Още от категорията

За първи в Пловдив идва хитовата пиеса "Богът на касапницата"

Довечера Юлиан Вергов и Владо Карамазов представят за първи в Пловдив хитовата пиеса „Богът на касапницата“ на Ясмина Реза.  Събитието е на голяма сцена на  Драматичен театър - Пловдив. Ще бъде поставено хитовото представление „Богът на касапницата“ на Ясмина Реза. Спектакълът е продукция на Народен театър „Иван Вазов“ и гостува под..

обновено на 24.04.17 в 08:34

Три поетични премиери довечера в пловдивската галерия "Тракарт"

Довечера в галерия „Тракарт“ почитателите на изящното слово ще имат удоволствието да присъстват на три премиери.  Екатерина Костова ще представи книгата си „Думите ме носят“, Мариана Дафчева ще разлисти пред публиката „Очи за залез“, а издателят Иван Богданов от издателство „Буквите“ ще предложи сборник с произведенията на 20 пловдивски автори...

публикувано на 24.04.17 в 08:27
radoi_ralin

От 16 часа пред паметника на Радой Ралин в София всеки може да чете стихове на поета

95-тата годишнина от рождението на поета и сатирик Радой Ралин ще бъде отбелязана с четене на негови стихове от 16 часа  пред бившето кино "Изток" в София , където е паметникът на Ралин. В четенето може да се включи всеки желаещ. Синът на Ралин  Кин Стоянов каза в предаването "Неделя 150"   Каним хората, които толкова често цитират Радой Ралин в..

публикувано на 23.04.17 в 16:29

Библиотеката в Габрово подари книга на верните си читатели по случай Международния ден на четенето

По случай днешния Международен ден на четенето библиотеката в Габрово подари книга на всеки от верните си читатели. 155 различни книжни заглавия подари на читателите си габровската библиотека, основана преди 155 години. Дългогодишен читател съм на библиотеката и се радвам искрено на този подарък. Чета редовно, даже в момента чета три..

публикувано на 23.04.17 в 14:51

Христо Шопов, Лилия Маравиля и Ирини Жамбонас във Варна на 23 април с премиера на „Всичко или нищо”

Пиеса е вдъхновена от темата за приятелството и любовта. Интригуваща история, написана и режисирана от Лиза Шопова, специално за Христо Шопов, Лилия Маравиля и Ирини Жамбонас. Актьори, свързани помежду си от близко приятелство и общ творчески път. След успешното си партньорство във филмите „Love.net“ и „Маргарит и Маргарита“, те се срещат..

публикувано на 23.04.17 в 12:19

Радиотеатър между трагедията и гротеската

В „Запазена марка Радиотеатър” – среднощната рубрика от 2.00 до 3.00 часа на програма „Христо Ботев” за радио-драматургия, от 24 до 28 април ще продължи седмица на унгарски автори. Слушателите ще разберат колко много унгарците приличат на нас с меланхолично-трагичното си отношение към живота, преминаващо понякога в жестока гротеска – гротеска, излизаща от..

публикувано на 23.04.17 в 09:45
Джак Керуак и неговият роман

Искам, 22 април: Керуак

Великото преселение около Великденските празници ни дойде в повече. Освен, че не умее да празнува – тема, която също ще засегнем някой ден, българинът не умее и да… пътува. Пълзящ мравуняк от целия спектър возила – от луксозни лимузини до невероятни трошки, по разпадаща се „магистрала“, не е път. Пътят е алтернативата на всичко това: с автомобил, но по..

публикувано на 22.04.17 в 18:05