Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Директорът на ФБР потвърди, че се разследва руска намеса в избирането на Тръмп за президент

| обновено на 20.03.17 в 21:22
Снимка: БГНЕС

Директорът на ФБР Джеймс Коми потвърди за първи път, че се разследва намеса на руското правителство в последните президентски избори в САЩ, както и съвместни действия между Доналд Тръмп и Москва. Коми каза това при изслушването му в Комисията по разузнаване към Конгреса.

Демократът Адам Шиф заяви по време на изслушването, че все още не е установено дали американци са участвали в руската хакерска кампания преди президентските избори на 8 ноември миналата година. Ако подобно нещо се установи, това ще е не само сериозно престъпление, но и шокиращо предателство към демокрацията ни, подчерта Шиф. 

Нито ФБР, нито министерството на правосъдието на Съединените щати имат каквито и да било доказателства в подкрепа на твърдението на президента Тръмп, че по нареждане на предшественика му Барак Обама миналата година е бил подслушван предизборният му щаб, каза още Коми. Директорът на Агенцията за национална сигурност Майкъл Роджърс заяви, че няма и доказателства британското разузнаване да е участвало в подслушване на Тръмп.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени