Изгониха адвоката на акушерката Емилия Ковачева на поредното заседание по делото

Снимка: архив
Съдията от Софийския градски съд Владимир Астарджиев изгони адвоката на акушерката Емилия Ковачева и го глоби с 5 лева. До това решение се стигна в края на поредното заседание по делото, в което Ковачева е подсъдима в опит за умишлено убийство на новородено.
  
Астарджиев санкционира Владислав Янев след като на два пъти през няколко минути адвокатът поиска отвод на наблюдаващия прокурор Николай Христов.
  
Делото продължава на 10 април, за когато на Ковачева трябва да бъде назначен служебен защитник. Тогава ще бъдат гледани и видеозаписите от отделението за новородени в болница "Софиямед" от 17 срещу 18 април 2015 година, когато според прокуратурата, акушерката е удряла с юмруци и шише четидневната тогава Никол. Детето оцеля само благодарение на намесата на лекари от друга столична болница.


Още от категорията

Легионерът от Орешник Иван Пачелиев отрича да е стрелял по полицаи

Легионерът от Орешник Иван Пачелиев отрича да е стрелял по полицаи. Информацията оповести служебният защитник на мъжа, който беше задържан при спецакция в тополовградското село. В къщата на легионера Иван Пачелиев не са открити взривни вещества или незаконн оръжие. Пред служебния си защитник Пачелиев е обяснил, че е стрелял неволно, а не срещу..

публикувано на 22.02.18 в 16:51

Ангел Найденов: Бежанските вълни към ЕС няма да отшумят

От Центъра за изследване на отбраната и сигурността на бившия военен министър Ангел Найденов настояват Европейският съюз да отхвърли сегашната си политика за управление на миграцията имиграционната криза.  Според центъра, Европейската комисия трябва да предложи нова система за квотно разпределение на мигранти. Според Георги Савов  през 2017..

публикувано на 22.02.18 в 16:51

Дарител осигури 20 килограма злато за кубетата на патриаршеския комплекс в крепостта "Царевец"

Дарител осигури 20 килограма злато за позлатяване на кубетата на патриаршеския комплекс в крепостта "Царевец" във Велико Търново. Инициативата е на Обществения комитет "Асеневци". Позлатяването ще направи екипът, който е работил на кубетата на катедралния храм "Св. Александър Невски" в София и на храм-паметника "Рождество Христово" в гр...

публикувано на 22.02.18 в 16:37

Първообразът на националния ни трибагреник е знамето на Старозагорското въстание от 1875 година

Първообразът на националния ни трибагреник е знамето на Старозагорското въстание от 1875 година, потвърдиха професорите  Пламен Митев  и  Андрей Пантев  на кръгла маса в Регионалния исторически музей в   Стара Загора на тема „Пътят към свободата“. Знамето е участвало във всички боеве за Шипка заедно със Самарското знаме, съобщи за „Хоризонт“..

публикувано на 22.02.18 в 16:20

Мъж от Златарица е глобен, след като е ударил шамар на съученик на дъщеря си

36-годишен мъж от Златарица е глобен със 100 лв. за дребно хулиганство. Мъжът е ударил шамар на съученик на дъщеря си, а причината е, че предишния ден момчето ударило момичето в корема. Побоят се случил във вторник по обяд извън района на средното училище „Св. св. Кирил и Методий” в Златарица. Свидетел станала и майката на битото 13-годишно..

публикувано на 22.02.18 в 16:08

Седми поред протест в защита на Национален парк "Пирин“ се проведе днес в Благоевград

Седми поред протест в защита на Национален парк „Пирин“ се проведе днес в Благоевград. Акцията премина под мотото "Нека научим повече за Пирин". Този път организаторите бяха подготвили брошури, които раздаваха на минувачите, и разясняваха повече за, по думите им, незаконните действия на правителството и възможните негативни последствия от тях:..

публикувано на 22.02.18 в 15:53

Трите деца, открити в апартамент в столичния квартал "Люлин", са под полицейска закрила

Полицията продължава да разследва случая, при който в блок в столичния квартал "Люлин" бяха открити три момичета, държани заключени от майка си. Те са поставени под полицейска закрила. Историята стана известна след като 86-годишният дядо на децата беше открит убит вчера следобед.       Родителите им са задържани, а майката е заподозряна за..

обновено на 22.02.18 в 15:22