Лек автомобил блъсна 8-годишно дете в Димитровград, изскочило внезапно на пътя

Снимка: БГНЕС

8-годишно дете е ударено от лек автомобил в Димитровград. Инцидентът е станал около 16 часа на централна улица.

От полицията уточниха, че колата е шофирана от 20-годишен младеж, а блъснатото дете е изскочило внезапно на улицата. Момченцето е откарано в хасковската многопрофилна болница с черепно-мозъчна травма.

print Отпечатай
Още от категорията

Мишел Барние: ЕС ще защитава правата на европейските граждани, живеещи в други страни

Главният преговарящ на Европейския съюз за Брекзит Мишел Барние каза, че ще защитава правата на европейските граждани, живеещи в други страни, след като британският премиер Тереза Мей задейства утре член 50 от Лисабонския договор, предаде Ройтерс. Брекзит поражда безпокойство у европейските граждани за тяхното бъдеще в Европейския съюз с 27 членове..

публикувано на 28.03.17 в 20:08

Тютюнопроизводители и животновъди готвят нов протест пред Министерството на земеделието в петък

В петък няма да блокираме пътя към Гърция, а ще блокираме пътя на стария или новия министър към Министерството на земеделието.Това каза за предаването „Нещо повече“ по „Хоризонт“ заместник-председателят на Кофедерацията на тютюнопроизводителите Жико Желев. В сектор "Земеделие", не говорим само за тютюнопроизводство, проблемите са..

публикувано на 28.03.17 в 19:37

Мъж с подозрителен пакет е бил арестуван в района на Белия дом

Американските служби за сигурност са задържали мъж, който носел пакет и правел подозрителни коментари близо до Белия дом. Представител на "Сикрет сървис" заявил, че мъжът в бил арестуван, пакетът - иззет и вече е в ръцете на службите за сигурност. Районът край Белия дом, където арестуваният се появил първоначално, е бил отцепен и на мястото са били..

публикувано на 28.03.17 в 19:06

Атанас Тасев: В активния сезон е възможно цените на парното да не бъдат тези, които са определени сега

  Когато говорим за шок, не трябва да използваме процента, а трябва да използваме реалните числа, които се получават, защото 30% вдигане на цената на газа звучи стряскащо, но то е върху базата на 280 лева за 1000 кубически метра. Апропо през 2012 г., от 1.07, действащата цена на газа е била 733 лв. , т.е. ние сме плащали около 2.5 пъти повече. Това..

публикувано на 28.03.17 в 18:45

Татяна Буруджиева: Мажоритарният вот е големият капан, в който ще падне ГЕРБ

БСП трябва сериозно да анализира допуснатите в комуникацията грешки, които, според мен, притесниха част от хората. Това каза за предаването „Нещо повече“ по „Хоризонт“ доц.Татяна Буруджиева Когато предлагаш една сериозна промяна, всички фигури и лица, които трябва да я олицетворят, трябва да носят много спокойствие, много гаранция, че..

публикувано на 28.03.17 в 18:24

Министър Илко Семерджиев подписа формуляр за лечение на 14-годишно дете в чуждестранна клиника

Здравният министър д-р Илко Семерджиев подписа формуляр за лечение в чужбина на 14-годишната Добринка Колева , която страда от остра левкемия. Момичето е лекувано в ИСУЛ и според лекарите е необходима костно-мозъчна трансплантация. Външни експерти към Фонда за лечение на деца смятат, че момичето може да бъде лекувано в Университетската детска клиника..

публикувано на 28.03.17 в 18:04
Името на река Осъм е от тракийски произход и се тълкува като „каменна река”.

Тракийски водни наименования

Макар че писмените сведения за езика на древните обитатели на земята ни са малко и са от гръцки и латински източници, все пак думите, най-вече собствени имена, от тракийски произход са немалко. Най-старите са имената на водни обекти, особено на по-големите реки. Много от тях са запазени единствено в текстове на антични автори и в надписи, но други..

публикувано на 28.03.17 в 17:40