МВнР: 25-годишна е българка, загинала в Източните Хималаи

ЕПА/БГНЕС

Министерството на външните работи (МВнР) потвърди информацията, че 25-годишна българка е загинала в събота в Източните Хималаи.

Жената е била част от международна туристическа група, която е била застигната от снежна буря при прохода Села, недалеч от Тауанг в индийския щат Аруначал Прадеш. Според информация на спасителните екипи българката е загинала при падане в пропаст.
От външното ни министерство отказват да уточнят името на загиналата.

print Отпечатай
Свързани новини
Хималаи, загинала българка

Българка загина в Хималаите

Българка загина, а 127 туристи, сред които петима чужденци, бяха спасени от индийската армия, след като се оказаха блокирани в силна снежна буря в прохода Села в Източните Хималаи. Инцидентът станал недалеч от Тауанг в щата Аруначал Прадеш.   Българката..

публикувано на 19.03.17 в 20:07
Още от категорията

Мишел Барние: ЕС ще защитава правата на европейските граждани, живеещи в други страни

Главният преговарящ на Европейския съюз за Брекзит Мишел Барние каза, че ще защитава правата на европейските граждани, живеещи в други страни, след като британският премиер Тереза Мей задейства утре член 50 от Лисабонския договор, предаде Ройтерс...

публикувано на 28.03.17 в 20:08

Тютюнопроизводители и животновъди готвят нов протест пред Министерството на земеделието в петък

В петък няма да блокираме пътя към Гърция, а ще блокираме пътя на стария или новия министър към Министерството на земеделието.Това каза за предаването „Нещо повече“ по „Хоризонт“ заместник-председателят на Кофедерацията на..

публикувано на 28.03.17 в 19:37

Мъж с подозрителен пакет е бил арестуван в района на Белия дом

Американските служби за сигурност са задържали мъж, който носел пакет и правел подозрителни коментари близо до Белия дом. Представител на "Сикрет сървис" заявил, че мъжът в бил арестуван, пакетът - иззет и вече е в ръцете на службите за сигурност...

публикувано на 28.03.17 в 19:06

Атанас Тасев: В активния сезон е възможно цените на парното да не бъдат тези, които са определени сега

  Когато говорим за шок, не трябва да използваме процента, а трябва да използваме реалните числа, които се получават, защото 30% вдигане на цената на газа звучи стряскащо, но то е върху базата на 280 лева за 1000 кубически метра. Апропо през 2012 г., от..

публикувано на 28.03.17 в 18:45

Татяна Буруджиева: Мажоритарният вот е големият капан, в който ще падне ГЕРБ

БСП трябва сериозно да анализира допуснатите в комуникацията грешки, които, според мен, притесниха част от хората. Това каза за предаването „Нещо повече“ по „Хоризонт“ доц.Татяна Буруджиева Когато предлагаш една сериозна промяна, всички..

публикувано на 28.03.17 в 18:24

Министър Илко Семерджиев подписа формуляр за лечение на 14-годишно дете в чуждестранна клиника

Здравният министър д-р Илко Семерджиев подписа формуляр за лечение в чужбина на 14-годишната Добринка Колева , която страда от остра левкемия. Момичето е лекувано в ИСУЛ и според лекарите е необходима костно-мозъчна трансплантация. Външни експерти към..

публикувано на 28.03.17 в 18:04
Името на река Осъм е от тракийски произход и се тълкува като „каменна река”.

Тракийски водни наименования

Макар че писмените сведения за езика на древните обитатели на земята ни са малко и са от гръцки и латински източници, все пак думите, най-вече собствени имена, от тракийски произход са немалко. Най-старите са имената на водни обекти, особено на по-големите..

публикувано на 28.03.17 в 17:40