МВнР: 25-годишна е българка, загинала в Източните Хималаи

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Министерството на външните работи (МВнР) потвърди информацията, че 25-годишна българка е загинала в събота в Източните Хималаи.

Жената е била част от международна туристическа група, която е била застигната от снежна буря при прохода Села, недалеч от Тауанг в индийския щат Аруначал Прадеш. Според информация на спасителните екипи българката е загинала при падане в пропаст.
От външното ни министерство отказват да уточнят името на загиналата.

Свързани новини
Хималаи, загинала българка

Българка загина в Хималаите

Българка загина, а 127 туристи, сред които петима чужденци, бяха спасени от индийската армия, след като се оказаха блокирани в силна снежна буря в прохода Села в Източните Хималаи. Инцидентът станал недалеч от Тауанг в щата Аруначал Прадеш.   Българката..

публикувано на 19.03.17 в 20:07
Още от категорията

Почина репортерът от БНТ Цветелина Атанасова

Почина репортерът от БНТ Цветелина Атанасова, съобщиха от медията. Тя е посветила повече от 25 години на БНТ. Тя се гмуркаше в морето и изкачваше планини, като даваше личен пример за опазването им. Смелостта и любопитството на Цвети Атанасова я отведоха и..

публикувано на 21.05.18 в 15:54

Взрив в Баку, двама души са загинали

Двама души са загинали при взрив в столицата на Азербайджан Баку. Взривът е станал в кафене, намиращо се в близост до търговски център „Елит“ в Бингадински район. Други двама души са ранени и са откарани в болница. Причините за взрива..

публикувано на 21.05.18 в 15:51

Зъбите на Хитлер потвърждават официалната версия за смъртта му

Фрагменти от зъбите на Адолф Хитлер, които се съхраняват в руската Федерална служба за сигурност, са били изследвани от френски учени през 2017 година, съобщава Newsfrol, позовавайки се на публикация в European Journal of Internal Medicine...

публикувано на 21.05.18 в 15:20
Арх. Здравко Здравков

Общината иска обявяване за нищожно на съдебното решение за строеж на небостъргач в кв. "Стрелбище"

Столичната община иска преразглеждане и обявяване за нищожно на съдебното решение за строеж на небостъргач в кв. "Стрелбище". Това заяви архитект Здравко Здравков, срещу когото е образувано наказателно производство заради отказа му да позволи строежа..

публикувано на 21.05.18 в 15:09

Полезните свойства на тютюна

Изследователи са получили изображение, показващо атомната структура на тютюна, пише bash.news. Изследователите са открили, че пептидът NaD1, съдържащ се в тютюна, разрушава горния слой клетки на гъбата Candida albicans, която е причина за опасни..

публикувано на 21.05.18 в 15:08
Мая Манолова

Манолова сезира Антимонополната комисия за евентуални картелни споразумения при изкупуването на розовия цвят

Омбудсманът Мая Манолова ще сезира Антимонополната комисия за евентуални картелни споразумения при изкупуването на розовия цвят от тазгодишната реколта. Тя се срещна с розопроизводители в масивите край Сопот, които заявиха, че и днес по-голяма част от..

публикувано на 21.05.18 в 14:51
МКС

NASA ще изстуди МКС до 10 милиарда пъти под абсолютната нула

NASA е изпратила на Международната космическа станция оборудване за екстремално охлаждане на материята, съобщава Science Alert. Проектът Cold Atom Laboratory ще се опита да постигне температура, която е 10 милиарда пъти по-ниска от тази във..

публикувано на 21.05.18 в 14:43