Почина милиардерът Дейвид Рокфелер

Дейвид Рокфелер
БТА

Американският банкер и филантроп Дейвид  Рокфелер почина на 101 години. Бизнесменът, чието състояние се определя на близо 3 милиарда долара, управляваше 35 години "Chase Bank" до 1981 година, когато се оттегли от бизнеса.
Американският милиардер е починал в  дома си в Покантико Хилс в щата Ню Йорк, информира вестник "Ню Йорк Таймс", като се позовава на представител на семейството.
print Отпечатай
Още от категорията

Жители на Лозенец протестират срещу изграждане на заведение на централния плаж

Близо 50 жители на курортното селище Лозенец протестираха срещу изграждането на дървено заведение върху скалата до централния плаж. Със заповед на кмета на Царево Георги Лапчев е спряно поставянето на временния обект. От Министерството на туризма са резпоредили проверка, която да установи дали е допусната грешка в кадастралната карта, според..

обновено на 29.05.17 в 14:22

Занимания за малките и през лятото в Националния дворец на децата

Националният дворец на децата предоставя възможност за летни занимания на деца от 6 до 10 години в периода от 29 май до 1 септември. Предлагат се различни форми, като всяка седмица програмата е съобразена с това кои от преподавателите са включени в нея, като те занимават децата със собствената сфера на дейност - пеене, рисуване, танцуване, изработване..

публикувано на 29.05.17 в 14:18

Над 1100 места в българските университети са за сънародници от Украйна, Молдова, Сърбия, Албания, Косово и Казахстан

Министерският съвет е утвърдил над 1100 места в българските висши училища за студенти - българи, живеещи извън страната. Става дума за наши сънародници от Украйна, Молдова, Сърбия, Албания, Косово и Казахстан. Най-много места са отделени за студенти по икономика - 124. 68 места са предвидени в професионално направление „Информатика и компютърни..

публикувано на 29.05.17 в 14:17

Пазарджишката полиция засили контрола по пътищата

Полицията в Пазарджик предприе засилени мерки за засилване на контрола по пътищата. Действията са в отговор на изведения в тази посока приоритет на правителството. Всички налични средства за засичане на скорост и за установяване на шофиране под въздействието на алкохол и наркотици ще се използват максимално. Допълнителни полицейски екипи ще..

публикувано на 29.05.17 в 14:15

Зрелостници от две гимназии в Кюстендил се отказаха от абитуриентския си бал

В две кюстендилски гимназии - по лека промишленост и по селско стопанство, зрелостниците няма да имат абитуриентски бал, тъй като нямат средства за куверти и празнични тоалети. Двете училища трябвало да организират заедно един абитуриентски бал. В гимназията по лека промишленост по специалността “Конструиране, моделиране и технология на облекло от..

публикувано на 29.05.17 в 14:05

Пет закрити училища в села от община Велико Търново са обявени за продан

Държавната агенция за приватизация търси купувач на 81-годишното училище в село Миндя. Сградата е била здравна служба, а след това помощно училище интернат. Не работи от 8-9 години. Сградата е запазена, но е разграбена. Към училището има инвестиционен интерес за частен старчески дом, разказват местните хора. Община Велико Търново продава закритите..

публикувано на 29.05.17 в 13:58

В очакване на заслона на бъдещето на Витоша

Конкурс за проектиране на алпийски заслон на бъдещето на Витоша беше обявен официално на 12 май. Възложители са Природен парк "Витоша", дружеството "Момерин" (BREEAM лицензиран оценител) на арх. Андрея Момерин и BRING (организация, която насърчава иновациите в устойчивото строителство). Партньори са Камарата на архитектите в България (КАБ) и..

публикувано на 29.05.17 в 13:20