Започва първият телевизионен дебат между кандидати за президентския пост във Франция

В този час се очаква петимата водещи кандидати на президентските избори във Франция се изправят един срещу друг в първите си публични дебати по телевизията, предаде Асошиейтед прес.

Центристът Еманюел Макрон води пред националистката Марин льо Пен в анкетите, а проблемите за безработицата и сигурността са сред главните за избирателите, отбелязва агенцията.  Освен Макрон и Льо Пен, в дебатите ще участват консерваторът Франсоа Фийон, социалистът Беноа Амон и крайнолевият Жан-Люк Меланшон

Очаква се петимата да получат най-много гласове на първия тур, насрочен за 23 април.  В него ще участват 11 кандидати. Първите двама след него ще се изправят един срещу друг в балотаж на 7 май.

print Отпечатай
Още от категорията

Президентът Радев: Проектите за модернизация в сектор сигурност трябва да имат ускорена реализация

Проектите за модернизация в сектор сигурност, трябва да имат ускорена реализация. Около това мнение са се обединили участниците в Консултативния съвет за национална сигурност при президента Румен Радев . След края на съвета той обясни: Първата точка това е актуализация и усъвършенстване до края на 2017 година. Първо:  на стратегията за национална..

публикувано на 30.05.17 в 14:00
Димитър Главчев, Румен Радев и Бойко Борисов

Какви са очакванията от КСНС

Президентът формулира много точно и ясно темата на заседанието "Рискове и заплахи за националната сигурност на Република България и необходими мерки за нейното укрепване". Чест му прави на него и екипа, който го съветва по националната сигурност, че това е въпросът, който е избрал за своето първо съвещание. Това заяви в интервю за предаването..

публикувано на 30.05.17 в 13:23
Бисер Петков

Бисер Петков: Ще се търси възможност за финансово подпомагане на децата с увреждания и след 18 години

Ще се търси възможност за финансово подпомагане на децата с увреждания и след 18 години, съобщи министърът на труда и социалната политика Бисер Петков.   Да се прави една индивидуална оценка на база на вече установената от медицинските органи вид и степен на увреждане и на база на тази индивидуална оценка съответно да се предоставя финансова..

публикувано на 30.05.17 в 13:12

Новият кабинет на Македония трябва да бъде гласуван до сряда

Македонският парламент обсъжда състава и програмата на новия кабинет, начело с лидера на Социалдемократичния съюз Зоран Заев . По закон дебатите може да продължат най-много 48 часа и се очаква гласуването да бъде факт най-късно до сряда в полунощ. Освен социалдемократите на Заев в новото правителство участват и две албански партии. След 11 години на..

публикувано на 30.05.17 в 12:45

Зигмар Габриел и водещи германски политици призоваха Европа към съпротива на политиката на Доналд Тръмп

Германският министър на външните работи Зигмар Габриел , както и водещи политици от Социалдемократическата партия и Левицата, призоваха Европа към съпротива на политиката на Доналд Тръмп . Късогледата политика на американския президент поставя под риск мира и сигурността в Европа , заяви той. Днес по-късно Габриел ще обсъди основните..

публикувано на 30.05.17 в 12:23

КСНС обсъжда заплахите за националната сигурност и мерките за нейното укрепване

Президентът Румен Радев свиква Консултативния съвет за национална сигурност. Участниците в заседанието ще обсъдят рисковете и заплахите за националната сигурност на България и ще набележат мерки за укрепването ѝ. Сложната обстановка в регионален и глобален план създава рискове за сигурността на страната, смята президентът. Затова насрочих и..

обновено на 30.05.17 в 12:20

Владимир Шопов: Българският политически фокус върху проекта за нов Път на коприната не е добре развит

На Китай ще бъде изключително трудно да позиционира себе си като водеща страна в процеса на глобализация. Това мнение изрази в предаването "Преди всички" политологът Владимир Шопов . Той коментира инициативата "Един пояс, един път" за нов Път на коприната по суша и по море в контекста предстоящата на 1-ви и 2-ри юни Годишна среща на лидерите на..

публикувано на 30.05.17 в 09:43