Откриха 8 подозрителни писма в пощи близо до Атина

Осем подозрителни писма са открили гръцки полицаи в главния сортировъчен център на гръцките пощи северно от Атина, предаде Франс прес.
Писмата е трябвало да бъдат изпратени до отговорни служители в различни институции в Европа, съобщи гръцката полиция. Пратките приличат на писмата със слаби експлозиви, които вече бяха получени в ключови икономически институции миналата седмица, включително в министерството на финансите на Германия и в офиса на Международния валутен фонд в Париж.
Властите в Атина подозират, че зад експлозивните писма стои гръцката анархистка терористична организация "Заговор на огнените ядра".

print Отпечатай
Още от категорията

Болница и фондация започват проект за домашни посещения и педагогическо подпомагане на недоносени деца

Фондация „Приятели 2006“ и болница Шейново започват работа по проект за педагогическо подпомагане на деца с увреждане и недоносени деца техните семейства от тяхното раждане до началото на тригодишната възраст. За предаването „Преди всички“ по „Хоризонт“ д-р Румен   Велев, директор на болница "Шейново" обясни, че проектът е необходим, тъй..

публикувано на 25.04.17 в 11:29

Районната колегия на БЛС в Пазарджик срещу намаляването на парите за болничната помощ

Районната колегия на Българския лекарски съюз (БЛС) и директорите на здравните заведения в Пазарджик се обявиха против намаляването на средствата за болничната помощ. В писмо до НЗОК, до Надзорния съвет на НЗОК и до Министерството на здравеопазването пазарджишките лекари заявяват недоволството си от 15% съкращаване на бюджета на лечебните..

публикувано на 25.04.17 в 11:12

Намериха мъртъв мъж до кооперация в София

Мъж е намерен мъртъв близо до кооперация на кръстовището на столичните улици "Княз Борис I" и "Гургулят".  По първоначална информация, мъжът е паднал от четвъртия етаж. В апартамента, от който това най-вероятно се е случило, полицаите са открили момче и момиче, които са чужденци. Предполага се, че загиналият също е чуждестранен гражданин...

обновено на 25.04.17 в 11:06

Лозан Панов: Каките спряха да разговарят, но батковците и братковците започнаха да се срещат

Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов коментира скандала около срещата на главния прокурор Сотир Цацаров , бизнесмена Сашо Дончев и члена на БСП Георги Гергов . По думите на Панов: Каките спряха да разговарят, но за сметка на това батковците и братковците започнаха да се срещат . Лозан Панов е един от шестимата..

публикувано на 25.04.17 в 11:02

Какви въпроси остават в обществото след срещата на бизнесмен, прокурор и партиен функционер

Малобройни протести в София и още няколко големи града поискаха снощи оставка на главния прокурор заради най-коментираната среща от последните дни с участието на Сотир Цацаров, газовия бизнесмен и издател Сашо Дончев и червения функционер Георги Гергов. Оставка едва ли ще има, защото подобно събитие не е прецедент. Резултатът винаги е..

публикувано на 25.04.17 в 10:46

20% от децата по света са диагностицирани с атопичен дерматит

До края на седмицата в кожната клиника на ВМА се провеждат безплатни прегледи на пациенти с атопичен дерматит. Данните сочат, че 20% от децата по света са диагностицирани с това заболяване. Броят на пациентите с болестта се е увеличил 3 пъти през последните 30 години, казва д-р Айлин Шеф , началник на кожната клиника във ВМА. Целта на..

публикувано на 25.04.17 в 10:46

За всяко хапче – болка...

Професор Витан Влахов е доайен на българската фармакология и разговорът с него ще премине през няколко нива: наивистика и старите методи за лечение, развитие на индустрията за лекарства и биотехнологиите, биологични и биоподобни препарати. Ще поставим и въпросите за самолечението, за приема на алкохол с лекарства, за начина на хранене, за поддържащите..

публикувано на 25.04.17 в 10:45