Водещите кандидати на президентските избори във Франция участваха в публичен дебат

Автор:

Петимата водещи кандидати на президентските избори във Франция проведоха първите си публични дебати, организирани от частния телевизионен канал Те Еф едно, предаде Ройтерс. Петимата участници бяха социалистът Беноа Амон, консерваторът Франсоа Фийон, националистката Марин льо Пен, независимият центрист Еманюел Макрон и крайнолевият Жан-Люк Меланшон. 

Според последните проучвания на общественото мнение Макрон и льо Пен биха спечелили първия тур на вота. По време на дебата Макрон заяви:

Моят проект е за дълбока промяна, с нови лица, нови начини, проект, който вярва в тази страна и нейната енергия. Един справедлив, ефективен проект, който носи надежда

В своето изказване Марин льо Пен акцентира върху мястото на Франция в Европейския съюз и за ролята на германския канцлер Ангела Меркел:

Аз искам да съм президент на френската република, само че наистина. Не искам да управлявам това, което се е превърнало в регион, неопределен регион на Европейския съюз. Не искам да бъда вицеканцлер на г-жа Меркел

Според социологическите прогнози близо 40 на сто от избирателите не са сигурни кого ще подкрепят на предстоящия на 23 април първи тур на президентските избори във Франция.


print Отпечатай
Още от категорията

38 хиляди турци вече са гласували на референдума за промяна на конституцията на Турция

38 хиляди турски избиратели зад граница са гласували в първия ден на вота за референдума за конституционните промени, който на територията на самата Турция ще се проведе на 16-и април. Съгласно турския избирателен закон гласуването на турските граждани, живеещи зад граница започна вчера в секциите, които са разкрити на граничните пунктове, летищата и..

публикувано на 28.03.17 в 18:43

Божидар Лукарски и ръководството на СДС ще подадат оставки следващия вторник

Лидерът на СДС Божидар Лукарски и цялото ръководство на партията са взели решение да подадат оставки пред Националния съвет следващия вторник, а през май да се проведе Национална конференция, на която трябва да се избере нов председател. Пред "Хоризонт" Божидар Лукарски заяви:   Това е мое лично решение и това е морален акт, който е свързан и..

публикувано на 28.03.17 в 18:06

Темата за намеса на Русия в изборите в европейски страни е абсурдна, заяви руски зам.-външен министър

Темата за намеса на Русия в изборите в европейски страни е абсурдна, заяви руският заместник-външен министър Алексей Мешков , цитиран от ТАСС. Тази тема за намеса на Русия в едни или други избори в европейски държави вече взе да втръсва. Ако нашите колеги смятат, че Русия се е месила и се е стремяла към конкретни резултати, тогава може да се каже,..

публикувано на 28.03.17 в 17:59

Австрия ще поиска да бъде изключена от плана на ЕС за разселване на мигранти

Австрия обяви, че ще поиска да се направи изключение за нея и тя да не приема повече кандидати за убежище според плана на Европейския съюз за разселване на мигранти, предаде Ройтерс.  Смятаме, че е необходимо да се направи изключение за Австрия на основание, че тя вече е изпълнила задълженията си. Ще го обсъдим с Европейската комисия , заяви..

публикувано на 28.03.17 в 17:52

Е. Дайнов: Тежка стратегическа грешка на БСП в последната седмица от кампанията

  Следващото правителство ще бъде странно, защото в него ще има странни субекти – или „Обединени патриоти“, които не можем да гледаме по сериозен начин след приключенията, които ни представиха по границата с Турция, или партията на Марешки, който заяви, че иска де е премиер, или ДПС където Доган заяви, че не е екзотична птица, а достоен партньор..

публикувано на 28.03.17 в 17:44
Манфред Вебер

Вебер и Питела поздравиха ГЕРБ и БСП за изборните резултати

Лидерите на десницата и левицата в Европейския парламент поздравиха ГЕРБ и БСП за изборните резултати, но не пожелаха да коментират възможностите за коалиция помежду им. Ръководителят на групата на Европейската народна партия Манфред Вебер е един от отявлените критици на националистическите партии в Европа. На въпрос на БНР дали се..

публикувано на 28.03.17 в 17:03

АБВ с искане до главния прокурор и ДАНС за разследване на ДОСТ

Искане да бъде разследвано Обединението ДОСТ е подала партия АБВ до главния прокурор и до ДАНС. Ако е необходимо регистрацията на ДОСТ, трябва да бъде отменена, заяви лидерът на АБВ Константин Проданов, който сподели, че по-късно днес ще бъде изпратен и сигнал до главния прокурор. Той определи като много разочароващ изборния резултат на коалиция "АБВ..

обновено на 28.03.17 в 16:24