Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Москва нито потвърди, нито отрече евентуална визита на Рекс Тилърсън

Мария Захарова
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Руското външно министерство нито отрече, нито потвърди информацията, че американският държавен серкретар Рекс Тилърсън ще посети Москва. По-рано източници съобщиха за Ройтерс, че Тилърсън планира да пропусне срещата на външните министри от НАТО в началото на април, за да остане в САЩ за посещението на президента на Китай Си Цзинпин и след това да отиде в Русия.

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова посочи във Фейсбук, че ведомството не е готово да потвърди или да отрече тази информация. Но ние със сигурност сме изненадани от редовното изтичане на чувствителна информация от Вашингтон, допълни Захарова.

Малко по-късно руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков каза, че е няма информация за плановете на Тилърсън да посети Москва.

Пропускането на срещата на НАТО и посещението в Москва могат да подхранят схващането, че администрацията на президента Доналд Тръмп приоритизира отношенията на САЩ с големите световни сили пред връзките с по-малки държави, които разчитат на Вашингтон за отбрана, посочва Ройтерс.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна