Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Художничката Милена Ставриева: Не се отказвайте от мечтите си за творчество

В рамката на картината виждаме това, което позволява Душата ни

БНР Новини
Снимка: Мария Христова

Младата художничка Милена Ставриева е героиня в „Третият в студиото“, носейки аромата на Първа пролет и бурния отзвук от първата си самостоятелна изложба. Тя се случва навръх 8-и март в Народно читалище „Гюрга Пинджурова-1895“ в град Трън и привлича общественото внимание в особен за общината период. 9 акварела и 11 картини с маслени бои, от които две са репродукции. От двете последни Милена откроява репродукцията си на картината на руския художник Богданов-Белский Николай Петрович „У дверей школы“ – „На прага на училището“, като от това предпочитание разбираме и за връзката й с художествените течения в руската школа.
Пътят към този успешен дебют е почти 20-годишен за чаровната художничка, която работи като строителен техник, но никога не престава да мечтае за четката, боите и платното. Десетилетия рисуването е просто хоби, докато приятели от Трънско не карат Милена „да рискува“ с таланта си. И чудото става.
Защо не бива да се отказваме от мечтите си за творчество и как се преминава през живота с любов и благодарност? Ще направят ли съвместна изложба Милена и съпругът ѝ, който също е художник – чуйте още от звуковия файл.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна