Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Изпята поезия” в „Артефир”

БНР Новини
Хайгашод Агасян, Кирил Калев, Георги Константинов (отляво надясно).
Снимка: БНР

На 23 март в литературен клуб „Перото” на НДК, националната програма „Христо Ботев” ви кани на „Изпята поезия” с песните на Кирил Калев, със стиховете на Георги Константинов и със специален гост Хайгашод Агасян. Кирил Калев е автор на три албума, на изпята поезия, бард и композитор.
Той ще представи свои песни и песенна лирика на френски и английски език, включително от третия си концептуален билингва албум Back to the Roots („Назад към корените”), които кореспондират със стихотворенията на поета Георги Константинов.
Предаването „Изпята поезия” на програма „Христо Ботев” съществува от 2009 година, негов автор е Кристиян Бояджиев. Замислено е като реверанс към песенната лирика у нас и по света, като друг поглед към непреходността на думите от популярния жанр до музиката от епохата на барока. „Изпята поезия” се излъчва всяка неделя от 17 ч. в националния ефир, а идеята да бъде изнесено извън студиата на БНР този път принадлежи на директора на програма „Христо Ботев” Кирил Калев - човек на музиката и на словото.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна