Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Виктория Томова получава 50 000 долара от ITF

Дейвид Хагърти
Снимка: БГНЕС

Президентът на Международната федерация по тенис (ITF) - американецът Дейвид Хагърти, пристигна на еднодневно посещение в София. Още на летището той се срещна с журналисти, заедно с президента на нашата федерация Стефан Цветков.

Конкретно за идването си в България г-н Хагърти каза: По време на тази кратка визита в следващите 24 часа ще обсъдим някои проекти и идеи за подпомагане на Българската федерация в нейната дейност. Нещо, което мога да анонсирам пред вас и което ще обявим официално утре - една от вашите прогресиращи тенисистки - Виктория Томова бе избрана да получи стипендия от 50 хиляди долара. От тази помощ ще се възползват шест млади тенисисти и толкова тенисистки от цял свят. Това е наша нова програма и целта е помогнем на тези състезатели по-бързо да се адаптират в професионалния тенис и скоро да преминат сред първите 125 и после в първата стотица на световната ранглиста.

Дейвид Хагърти говори още за идеите за промени в турнирите "Дейвис къп" и "Фед къп". Мъжете да играят в 2 от 3 сета и мачовете да бъдат в два дни, а при жените световната група да бъде не от 8, а от 16 отбора. И тези два турнира да станат от ранга на големия шлем. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна