Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Да прескочиш света" със Стефка Костадинова

Снимка: БГНЕС

Днес в Музея на спорта бе официално представено илюстрованото издание, посветено на 30-годишнината на едно знаменито за българския и световния спорт събитие: поставянето на световния рекорд в скока на височина за жени 209 см по време на Световното в Рим 1987.

Това постижение все още стои непокътнато срещу името на велика наша сънародничка – Стефка Костадинова.

Автори на изданието са спортните журналисти Владимир Памуков, Тодор Шабански и доайенът сред спортните фотографи у нас Бончук Андонов. За да отбележат заедно годишнината на този удивителен рекорд и да поздравят лично един български феномен в световния спорт в Музея на спорта се събраха десетки олимпийски, световни и европейски шампиони и рекордьори, спортни легенди, треньори, дейци, учени, ръководители, общественици и др. Събитието бе уважено и министъра на младежта и спорта проф. Даниела Дашева

Чухте думите на Стефка Костадинова:






Изключително емоционално и трогателно бе изказването на Николай Петров, записал заедно със Стефка Костадинова най-успешния и до днес тандем в цялата световна история на скока на височина. Петров си припомни всички опити по време на рекордното състезание в Рим, а Костадинова не пропусна отново да му благодари за всичко, сторено заедно от тях.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна