Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Пепеляшка“ на „Фортисимо Фамилия“ – истинско вълшебство!

| обновено на 23.03.17 в 00:02
Снимка: Росица Кавалджиева


Ще ми повярвате ли, ако ви кажа, че в пълната с публика зала „България“ повече от 100 деца на 3-4 годинки са изслушали внимателно 8 оперни увертюри и три арии с блеснали от вълнение и радост очички?! Повярвайте ми, възможно е, ако са вплетени в интересен нов сюжет по любима приказка, за което голяма похвала заслужава сценаристът Александър Чобанов. Ако в музикалната интрига ги водят харизматични артисти като Богдана Трифонова, Лео и Георги Султанов, за чийто избор – отново похвала за екипа на „Фортисимо Фамилия“! И ако музиката е прелестна като музиката на Джоакино Росини в много добро изпълнение, което не подценява ни най-малко детската публика, каквото беше изпълнението на Софийската филхармония днес под диригентството на маестро Славил Димитров.

На сцената имаше една добра фея и двама принцове с две блестящи пантофки, които се състезаваха за ръката на Пепеляшка. Сигурна съм, че след конното им състезание, яхнали два стола, всички деца, а и родители, сред публиката вече безпогрешно ще отгатват Увертюрата из операта „Вилхелм Тел“ на Росини. А от срещата с чаровния Лео ще запомнят, че Росини е италианец и много добър готвач, освен гениален композитор. 

Аз също искрено се радвах и забавлявах и по време на концерта, гледайки пъстроцветната весела детска публика, и след концерта, разговаряйки с нея. Чуйте в звуковия файл!

Следващият концерт от сезона на Фортисимо Фамилия – „Приказки за саксофона“, ще бъде на 23-ти април /неделя/ от 11.30 ч. в зала „България“.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени