Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ученици от Пазарджик избират председател на Ученическия съвет по правилата от Изборния кодекс

Снимка: БГНЕС

Учениците от гимназията „Иван Аксаков“ в Пазарджик също са в предизборна треска. В петък те избират за пръв път председател на Ученическия съвет. Във вота участват всички гимназисти, а процесът се придържа към Изборния кодекс, по който ще се проведат и предсрочните парламентарни избори в неделя. Предизборната кампания тече от месец а двамата кандидати  са издигнати от инициативни комитети, регистрирани в Ученическата избирателна комисия, подобна на ЦИК. В гимназията няма купен вот и компроматна война, натиск и страх. Имаше обаче публичен дебат, проведен напълно по медийните правила.

73-годишният Исмаил от Крън е собственик на единствената бръснарница в цялата Казанлъшка долина. Занимава се с това вече над 50 години. Споделя, че общото между всички негови клиенти е, че „всеки попържа държавата“ и дава пример със себе си:

Имам пет стенда, а взимам 150 лева пенсия. Ако не работя, трябва да мра гладен!

Днес ми взеха 80 лева, за да залепят едно стикерче на  касовия апарат. Онзи ден си загубил някаква памет и пак ми взеха 85 лева. Отвсякъде само искат. Политиците само влизат да крадат. С честен труд днес ще изкарам 20-30 лева и те ми ги взимат половината. Няма да гласувам, защото нямам доверие на никой.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна