Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Антверпен предотвратиха терористичен акт

| обновено на 23.03.17 в 17:31
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Белгийските сили за сигурност предотвратиха терористичен акт в най-гъсто населения град на страната Антверпен, съобщи кметът Барт Де Вевер. Инцидентът се разиграва малко преди 11 часа местно време на главната търговска улица "Льо Меир" в центъра на крайбрежния северен град.

Арестуван е мъж, който се е опитал да се вреже с червен ситроен в пешеходците. Автомобилът се е движел с голяма скорост и хората са отскачали встрани по тротоарите. Патрулиращи наблизо войници са се опитали да спрат колата и тогава шофьорът е предприел бягство. Няколко преки по-далеч е бил арестуван и заловен от полицията. Няма пострадали.

Превозното средство се движеше с голяма скорост, застрашавайки хората, които отскачаха в страни, разказа началникът на полицията Серж Муйтерс. В багажника на колата са открити огрнестрелно и хладно оръжие, както и туба с неизвестно до момента съдържание.

От прокуратурата потвърдиха, че заподозреният е Мохамед Р., роден през 1977 година, с френско гражданство, жител на Франция. Лицето вече е било изнестно на местните власти с криминални прояви.

Две седмици по-рано в интернет беше разпространен видеозапис от централната гара на Антверпен, в който мъжки глас отправя заплахи от името на ИДИЛ. Властите не са потвърдили автентичността на записа, но обявиха, че се отнасят сериозно към него.

Мерките за сигурност в Антверпен са повишени. Антверпен е столица на региона Фландрия.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна