Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Последно сбогом с Иван Абаджиев в четвъртък на стадион "Васил Левски"

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Българската общественост ще отдаде последна почит на големия треньор Иван Абаджиев в четвъртък. Поклонението ще започне в 10,30 часа във входната зала на националния стадион "Васил Левски".

Иван Абаджиев напусна този свят на 85-годишна възраст. Смъртта го застигна в Германия, където бе на лечение. България се събуди с тъжната вест за загубата на Старшията на 25 март.

В този тежък за семейството му момент Министерството на младежта и спорта оказва съдействие и подкрепа за достойното изпращане на най-добрия треньор у нас за изминалия век.

Под ръководството на Иван Абаджиев се изявиха десетки шампиони, които спечелиха над 100 медала от олимпиади, световни и европейски първенства и подобриха над 450 пъти световните рекорди.

В продължение на десетилетия България беше първа световна сила във вдигането на тежести. Неговият огромен принос към спортната слава на родината бе увенчан с най-високото държавно отличие орден "Стара планина" I степен и с титлата "Доктор хонорис кауза" на Националната спортна академия.

Поклон пред паметта му!

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени