Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Незаконно пребиваващият у нас турски гражданин Метин Чинар остава в ареста, реши Пазарджишкият съд

Снимка: БГНЕС

Незаконно пребиваващият у нас турски гражданин Метин Чинар остава в ареста, реши Пазарджишкият районен съд. Чинар заяви, че се е укривал в България, тъй като е политически преследван в Турция и иска политическо убежище.

Метин Чинар бе задържан на 23 март край пазарджишкото село Алеко Константиново при рутинна проверка на автомобил с турска регистрация. При проверката той е показал документ с фалшива самоличност. 
Справка показа, че турският гражданин е издирван от Интерпол - Анкара заради извършено убийство на територията на южната ни съседка. 
Неговата версия е друга. След събитията от юли 2016 година затворите в Турция били пълни с политически опоненти. Според него близки на депутат от управляващата Партия на справедливостта го издирвали за политическа саморазправа, а обвиненията срещу него са манипулирани.

35-годишният Метин Чинар от Истанбул е женен с три деца. Той е поискал политическо убежище. Адвокатите му вече са подали молба до Агенцията за бежанците у нас с искане на статут за пребиваване в страната ни.  
Съдебното определение за постоянен арест подлежи на обжалване.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени