Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Искрици българщина - епизод 4

Българско Неделно Училище „Св.Св. Кирил и Методий” – Бостън – САЩ


В поредния епизод на Искрици Българщина  ще погледнем България и българското , от още една далечна точка на света , в която концентрацията на българи нараства през годините .Различни и многообразни ви обещахме да бъдат епизодите на поредицата ни и няма как да е друго , защото различни са Българите по света , точно толкова , колкото различни сме и всички ние – българите живеещи в България !

На мен винаги повече ми е харесвало да виждам това с което хората са различни , защото имаме достатъчно от това да сме еднакви  и това е факта , че сме хора . Всичко друго би могло да бъде богатство ! Практиката доста често показва , че не всички мислят така , но аз продължавам да вярвам , че това ще се промени!

Еднакво в нашата поредица е и желанието на всички обвързани с делото – Българско Училище зад граница , каузата , в която се е превърнал стремежа за запазване на Българщината .

Днес ще ви представим  Българско Неделно Училище „Св. Св. Кирил и Методий” в  Бостън – САЩ , наш събеседник  е президента на училището г-н Росен Димитров.

Започваме разговора с една кратка визитка на нашия гост.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна