Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В неделя започва "Походът на книгите"

Шестото издание на Националната кампания за насърчаване на четенето "Походът на книгите" ще се състои от 2 до 23 април в цялата страна. Началото на кампанията ще бъде дадено в Столичната библиотека от 11.00 ч. на 2 април - Международния ден на детската книга. Малките гости и техните родители са поканени и на мини-театрален спектакъл, с който да ще отбележи рождения ден на Ханс-Кристиан Андерсен. В същия ден ще има още "Смехоранско караоке" от 18.00 ч. и среща с приказни герои в "Нощта, в която книгите оживяват" от 20.30 ч. Входът за всички събития на 2 април, подходящи за деца до 14 г., е свободен.

Тази година в инициативата "Известните българи четат на деца" ще се включат любими актьори от театъра и екрана. Сред тях са Ана Пападопулу, Васил Драганов, Владо Пенев, Деян Ангелов, Димитър Николов, Димо Алексиев, Евгени Будинов, Здрава Каменова, Ивайло Захариев, Китодар Тодоров, Леонид Йовчев, Лорина Камбурова, Луиза Григорова. Те ще посетят над 20 училища и детски градини, за да се срещнат с близо хиляда деца и ученици на възраст от 4 до 15 години.

За поредна година част от "Похода на книгите" е и "Бисерче вълшебно" - единствената книжна награда в България, чието жури са децата от 6 г. до 15 г.

Националната кампания "Походът на книгите" се организира от Асоциация "Българска книга" в партньорство с Българската библиотечно-информационна асоциация и Министерство на образованието и науката. Официални партньори на кампанията са Столичната община, Столичната библиотека, Националния център за книгата, фондация "Детски книги" и сайтът "Аз чета".

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна