Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Калин Вельов: Животът ни изпитва с търпение

От избори към латино или защо скутерите са полезни на всички, които искат промени

БНР Новини
Снимка: Александър Райчев

„Не карайте без предпазна каска!“ – така би започнал този разговор сега, но в оригинал стартира другояче. На втория ден след извънредните парламентарни избори през 2017 г. нещо в статуквото си отива завинаги. Причината е дори и в новите лица от музикантските среди, които бяха в различни партийни листи, и в това доколко преференциално бяха одобрени.

До кандидат-депутатската си изява на 10 години Калин Вельов е барабанист в детската група „Пим-Пам“ с ръководител Борис Карадимчев. Той е първият барабанист на популярната джаз фюжън група „Акага“, където свири от формирането на групата през 1991 до 1998 г. През годините свири в група Медикус, с Дони и Момчил и част от „Ку-Ку бенд“. През 1999 г. Калин сякаш рязко обръща посоката и заминава за Холандия, където учи в „Латино отдела“ на Консерваторията в Ротердам. През 2007 г. основава група „Тумбаито“, които свирят латино и салса.
Как ни изпитва животът и доколко трудно е да излезеш от Зоната на комфорт, в която си успял и доволен, за да се впуснеш в неизвестното? Има ли смисъл от политика днес и защо е важно да участваме в нея? Колко сладка е предстоящата латино вечер с „Тумбаито“ и кой е новият проект, по който работи Калин Вельов – отговор на този и други въпроси в звуковия файл.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна