Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пламен Стайков: В България не съм харесван и за това карам под грузински флаг

Снимка: Радио Шумен

Националният шампион в дисциплината рали за миналата година Пламен Стайков ще се състезава с грузински лиценз през този сезон. Причините Стайков обясни в специално интервю в предаването „На финала“.

Дълга е темата защо реших да карам с лиценз от Грузия. От доста време изглежда преча на някого и не съм харесван в България. Хора, които не говорят нашия език, оцениха това, което качествата ми направиха всичко възможно, за да карам за Грузия, заяви Стайков.

За подготовката на сезона:

Подготовката тече доста тежко, защото начинанието, което ни предстои, е доста сериозно. Тази година ще гоним титлата в европейското трофи, а това е доста по-отговорно. За наша радост тази година ще започнем сезона с рали „България“ на 19 май. Чакам го с огромно нетърпение. После ще продължим с Румъния, Сърбия, Турция и след това - финал. Домакинът се пази в тайна от състезателите. Ще стане ясен месец преди неговото провеждане, сподели Пламен Стайков.

За автомобила:

Ще карам с автомобила от миналата година. Той е с всички позволени подобрения от ФИА. Надявам се да го подменим, ако не тази година, то поне следващата, допълни пилотът.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени