Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рекорден брой състезатели в 14-ото издание на турнира „Амбинор къп“

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Рекорден брой от 67 състезатели са подали заявка за участие в 14-ото издание на тенис турнира на открито "Амбинор Къп", който ще се проведе от 4 до 9 април на кортовете на тенис клуб „Левски“.

В основната схема от 24 тенисисти директно влизат 15, към тях се присъединяват осем от квалификациите, както и получилия "уайлд кард" Владислав Каражов, държавен вицешампион в зала за юноши до 16 години.

Така реализираме заложената идея още от началото това да бъде първият турнир за мъже на открито, в който да бъде дадена възможност на по-младите играчи да срещнат по-опитните. По-голямата част от участниците през тази година са на възраст от 16 до 18 години, като те ще имат възможност да се изправят срещу бившите национали Илия Кушев и Ивайло Трайков, например, с което да натрупат безценен опит, коментира директорът на турнира Димитър Войнов.

36-годишният Кушев е шампион в първото издание на турнира през 2005 година, както и през 2014 година, като има и два загубени финала.

38-годишният Трайков също има две титли през 2009 и 2010 година.

Поставен под номер 1 ще бъде Калоян Димитров, който има точки за световната ранглиста.

Сред поставените ще бъдат и новите държавни шампион в зала Александър Донски (мъже) и Златан Палазов (юноши до 18 години).

В надпреварата няма да участва рекордьорът с пет титли и четири загубени финала Тихомир Грозданов, който по същото време има ангажименти с националния отбор за купа "Дейвис".

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна