Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Моуриньо е против контролни мачове на националните отбори

Жозе Моуриньо
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мениджърът на „Манчестър Юнайтед“ Жозе Моуриньо изрази недоволството си от контролните срещи на националните отбори, които се организират покрай мачовете от световните квалификации по време на сезона. Причина за изразеното от португалеца мнение станаха контузиите на защитниците Фил Джоунс и Крис Смолинг на лагера на националите на Англия през миналата седмица. Смолинг се контузи на контролата срещу Германия в Дортмунд, а Джоунс получи травма на тренировка на островитяните, като двамата пропуснаха световната квалификация срещу Литва на „Уембли“ в неделя.

Категорично против съм тези контролни мачове - заяви Моуриньо. - Мисля, че тези проверки имат смисъл само преди финали на големите първенства. Но по време на сезона покрай квалификациите просто не виждам смисъл в тях.

Португалецът има сериозни кадрови проблеми преди двубоя на „Юнайтед“ срещу „Уест Бромич“ от Висшата лига в събота на „Олд Трафорд“. Той няма да може да използва Смолинг и Джоунс, наказаните Златан Ибрахимович и Андер Ерера, а под въпрос са лекуващите контузии Пол Погба и Уейн Рууни. Общо 13 футболисти от състава на „Манчестър Юнайтед“ бяха ангажирани с участие в националните отбори на своите страни.

Ако сравняваме нашата ситуация с тази в „Уест Бром“, които имаха само един национал, определено те имат предимство – допълни Моуриньо. - Ще бъде трудно, защото те имаха много повече време да работят заедно, да си починат по-добре и да се подготвят.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени