Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Федерер на полуфинал в Маями

Роджър Федерер
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Швейцарецът Роджър Федерер отново затвърди чудесната форма, в която се намира и отстрани Томаш Бердих с 6:2, 3:6, 7:6 (6), за да се класира на полуфинал на тенис-турнира Мастърс в Маями. Федерер спаси два мач-пойнта за успеха си и в следващия си мач ще се срещне с Ник Кирьос (Австралия), който победи германския тийнейджър Александър Зверев с 6:4, 6:7 (9), 6:3, като в крайна сметка затвърди успеха си при шестия мач-пойнт.

Федерер вече има 17 победи и 1 загуба от началото на 2017-а година, което е най-доброто му постижение в последните 11 сезона. Единствената му загуба през годината е изненадващо поражение от Евгений Донской в Дубай. Той има и 7 поредни победи над Бердих, като днес ситуацията не изглеждаше различна.

Имах късмет днес, но няма как да се пропусне и голямото ми сърце и желание за победа, които демонстрирах. Това беше един от тежките тестове, с които трябваше да се справя, заяви Федерер след мача.

16 аса реализира Ник Кирьос за успеха си срещу Зверев, а битката му на полуфинала се очертава като сблъсък на поколенията. Поставият под номер 12 австралиец имаше възможност да си осигури победата в два сета и да скъси мача си с още един час.

Австралиецът от гръцки произход играе втори пореден полуфинал в Маями, а преди две години падна от Федерер на клей в Мадрид.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени