Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

"Мария Габриел става еврокомисар. Най-вероятно ресорът ѝ ще бъде свързан с младежката политика", съобщава вестник "Стандарт". Информацията, че евродепутатът ни Мария Габриел ще бъде новият български еврокомисар е научил "Стандарт" от свои източници.

"Разделение при патриотите: Каракачанов – военен министър, Симеонов стяга депутатите в Народното събрание", информира "24 часа". Красимир Каракачанов може да поеме Министерството на отбраната, но другият председател на "Обединени патриоти" – Валери Симеонов, със сигурност ще остане в парламента. Това е научил всекидневникът и уточнява, че категорично извън изпълнителната власт ще бъде лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

"За втори път Илко Семерджиев е обвиняем като министър", посочва вестник "Сега". Вчера прокуратурата обвини служебния здравен министър, че е оказал натиск и е заплашвал директора на Агенцията по лекарствата Асена Стоименова да назначи за свой заместник посочен от него човек. През 2001 година, малко преди края на мандата на кабинета "Костов", Семерджиев беше обвинен в престъпление по служба заради договора за информационната система на Здравната каса, припомня още изданието.

Вестник "Капитал дейли" пише: "Как служебният кабинет угоди на президента за бежанците". Изданието посочва, че в края на седмицата, за да угоди на президента и БСП, служебното правителство взело едно, меко казано, противоречиво решение – да отмени наредбата за интеграция на бежанците. Това е станало с ясното съзнание на служебния премиер и на министрите, че в подкрепа на решението няма никакви аргументи, като то може да постави страната в изолация и да доведе до спиране на еврофондовете, коментира още "Капитал дейли".

"У нас остават само 10% от младите лекари", пише "Труд". Изданието допълва, че проблемът е на национално ниво, като във всички общински болници има липса на млади специалисти.

"Козунакът поскъпва с 20 стотинки. Преди Великден цената стига 3 лева и 70 стотинки за половин килограм", пише "Телеграф". Причината е, че част от производителите обмислят да вдигнат цените на козунаците заради скока на природния газ от 1 април с близо 30%. Това е казал пред "Телеграф" председателят на Регионалния съюз на хлебопроизвдителите в Бургас Димитър Людиев.

"Сърцето на София в ремонт за 24 милиона лева. Нов асфалт и плочки за карето между булевард "Васил Левски", "Цар Освободител" и улица "Раковски", съобщава "Монитор". Всекидневникът уточнява че, "пълната промяна ще трае 480 дни", с парите ще се пренаредят и емблематичните златни павета, както и калдъръмът пред храм-паметника "Свети Александър Невски", освен това ще се оправят и някои от градинките в района.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени