Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За екстремен журналист са нужни определени качества

Снимка: Божидар Янев

В края на 2016 година, община Своге представи идея, чрез която региона и града да се превърнат в „Столица на екстремните спортове и приключенския туризъм“. Тогава беше отправена покана към онези журналисти, които искат да станат „екстремни“ репортери. (Embedded Extreme Journalists). С началото на пролетта този проект вече се превръща в реалност.


Община Своге стартираха платформа за популяризирането на красотите на България около Искърското дефиле, по един нов начин. Причината за това е, че страната ни не е предпочитана дестинация от любителите  на екстремните спортове и приключенския туризъм. Към идеята се присъединява и Иван Кристоф, експерт по вертикални и въздушни операции. Неговото желание е журналисти, които попадат в изненадващи ситуации при отразяване на събития от опасни и трудно достъпни места, да придобият опит чрез екстремни тренировки.

По време на една такава подготовка в пещера „Темната дупка“ се срещаме с Човека паяк, който ни разказва повече за идеята. Все пак за да бъдеш екстремен журналист, трябва да притежаваш определени качества - чуйте повече в записа.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна