Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шокиращи кадри бяха показани по време на поредното заседание на делото срещу акушерката Емилия Ковачева

Емилия Ковачева
Снимка: БГНЕС

Шокиращи записи от отделението за новородени на болница "Софиямед"  бяха показани по време на поредното заседание на делото срещу акушерката Емилия Ковачева. Тя е подсъдима за опит за убийство на новородено. Процесът е почти на финала.

Според прокуратурата, над 30 удара с юмрук, длан и шише за мляко е нанесла по главичката на 4-дневната Никол по време на нощното си дежурство на 18 април 2015-а година Емилия Ковачева. На кадрите, които бяха показвани секунда по секунда в съдебната зала се виждаше жена с коса и фигура, приличащи на тези на подсъдимата. Днес по делото беше назначен антрополог. Родителите на Никол, която на 14 април ще стане на 2 години, напуснаха съдебната зала, за да не гледат записите. Прокурор Николай Христов ги нарече "шокиращи":

Виждате какви са биометричните данни на тази жена. Виждате и детенцето, то е новородено, на три дни. Аз се чудя как това дете наистина е издържало на тази агресия. Това видео е унищожително.

Ковачева не трепна, а адвокатът й Владислав Янев се усъмни в автентичността им:

Експертизата се прави на копие, което не се знае кое поред е, и кой го е правил.

На финала на делото Емилия Ковачева вече е и със служебен адвокат, заради честите спорове, в които влиза със съда и прокуратурата.

Очевидно най-доброто нещо, което може да прави адвокат Янев, е да иска отводи, коментира стратегията на защитата да иска отводи всеки път прокурорът по делото Николай Христов.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени