Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиера на "Колелото на историята" - четвъртата книга на Денис Олегов

Снимка: Ани Петрова

 

Когото и да сложим на власт, хората все са недоволни - констатацията е на младия автор Денис Олегов. Предстои премиерата на четвъртата му книга - "Колелото на историята".

Основният проблем е, че хората са пасивни. Не се интересуват от това, което се случва. Не се питат защо работим все повече и живеем все по-малко, смята авторът на "Колелото на историята".

Надявам се всеки да открие отговори в книгата - в стиховете и разказите, които писах 8-9 месеца. Лично аз откривам много нови неща в собствените си произведения, отбелязва младият писател и поет.

В началото започнах с чисто митологични образи. После намирам в тях отражението на реални събития - хората се избиват, само и само, за да седне някой на трона накрая, добави Денис Олегов.

Спасението е единствено в умовете на хората. Вярвам, че някога обществото ще стане достатъчно интелигентно, за да няма нужда от управление. Подкрепям мажоритарното гласуване, ако няма партии. Тогава просто се знае кои ще ни набутат в парламента. Гласувах вече два пъти. Смятам, че партиите имат прекалено голямо влияние в обществения живот. Това ни е останало от соца. Партиите налагат живот по някакви канони. А човек трябва да следва първо собствените си разбирания, казва Денис Олегов. 

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени