Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нора Караиванова е новото лице на рок операта "Нострадамус"

Талантливата млада изпълнителка Нора, която е един от обещаващите гласове на българската музика, е новото лице на рок операта "Нострадамус"
Снимка: БГНЕС

Много ме впечатли музиката на самата опера, а за мен рокмузиката е много близо до сърцето. Така младата певица Нора Караиванова обясни в ефира на "Хоризонт" защо е приела предизвикателството да участва в опера - разбира се, става въпрос за рок опера - "Нострадамус" на Николо Коцев:

Много ми харесва музиката и си казах  -"Ще направя всичко възможно, ще дам всичко от себе си, но ще участвам в този проект". И много се радвам, защото за мен е изключително удоволствие да застана на сцената до такива имена като Звезди Керемедчиев, Амалия Ненова.

Имаме и международно участие на сцената - от Швеция и от Турция, допълни певицата:

Това е един грандиозен проект, в който участват и Русенската опера плюс техният балет и оркестърът им, както и група "Кикимора", предвождана от Николо Коцев. 


Още за спектакъла ще научите, ако чуете цялото интервю с Нора Караиванова, на която е поверена ролята на Катерина Медичи - а историята разказва, че тя няколко пъти спасява Нострадамус.

 

На 26 май в операта ще се играе в Пловдив, а на 27 май - в София.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени