Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мартин Чой: Фила даде по-слаби резултати в тренировките, за това ще го замести Карол Ханика

Снимка: ММС

Карол Ханика ще замени Михал Фила в отбора на „BMW Motorrad“ и ще кара заедно с Мартин Чой в най-престижното състезание в мотоциклетния спорт „24-те часа на Льо Ман". Новината съобщи специално за предаването „Спорт и музика“ най-добрият ни пистов състезател. С него няколко часа преди старта разговаря Кръстина Иванова.

Има промяна в състава на отбора. На мястото на Михал Фила, ще кара Карол Ханика – това е пилотът от Мото 3 и е победител в „Ред Бул къп“. Причината е, че резултатите му по време на тренировките бяха по-добри от тези на Фила. Решението е на ръководството на отбора, уточни Чой.

Доволен съм от резултатите, които постигнах до момента. Спрямо миналата година съм с 2 секунди и 7 десети по-бърз. Минахме една перфектна квалификация. От 60 отбора в клас „Супербайк“ ще стартираме от 13-та позиция, допълни българинът.

Тренировките преминаха по-добре от очакванията ни. И тримата се чувстваме много добре. Машината е в отлично състезание. Механиците се вършат работата по перфектен начин. Остава само да имаме късмет, завърши Чой.

Това е второ участие  Мартин Чой в престижната надпревара, който миналата година направи подвиг, карайки сам за своя отбор през по-голямата част от надпреварата. Трети пилот в отбора на чешкото подразделение на „BMW Motorrad“  ще е Юлиан Майер (Австрия).

Стартът ще бъде даден днес в 16:00 часа.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна