Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ливърпул" с ценен успех над "Уест Бромич"

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Ливърпул" победи с минималното 1:0 като гост "Уест Бромич" в среща от 32-ия кръг на Висшата лига. Единственото попадение в мача вкара Роберто Фирмино с глава в продължението на първата част. Така футболистите на Юрген Клоп вече заемат третото място с 66 точки, но само две повече от четвъртия "Манчестър Сити".

"Уест Бромич" започна силно мача, но не успя да създаде реална голова ситуация пред Симон Миньоле. В 15-ата минута "Ливърпул" бе близо до откриване на резултата, но Фирмино стреля встрани от вратата след извеждащо подаване на Котиньо. Домакините отвърнаха почти веднага. Насер Шадли бе оставен непокрит, но в последния момент Фирмино му попречи да нанесе решителен удар.

В 36-ата минута Ливърмор изведе Робсон-Кану сам срещу Миньоле, но той стреля слабо в ръцете на вратаря. Роберто Фирмино даде аванс на Ливърпул в допълнителната минута на първото полувреме, след като отблизо прати топката в мрежата на Фостър. Лукаш Лейва отклони топката след центриране от фаул и Фирмино с глава не сбърка.

След подновяването на играта и двата отбора тръгнаха агресивно към вратата на противника. Ливърпул първо бе близо до втори гол. В 59-ата минута Фирмино намери Милнър в наказателното поле и той стреля над гредата.

Атаките на Уест Бромич бяха хаотични и чистите положения за момчетата на Тони Пюлис липсваха. Все пак в 81-ата минута Соломон Рондон изведе Мат Филипс сам срещу Миньоле, но полузащитникът стреля в тялото на вратаря.

Домакините продължиха да натискат, но Ливърпул бе по-близо до нов гол в 92-ата минута. Резервата Алберто Морено открадна топката след ъглов удар за УБА. Вратарят Фостър се бе включил напред и вратата му бе празна. Морено напредна и вместо да комбинира със свой съотборник стреля от дистанция и не улучи вратата.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени