Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тази вечер ще бъде обявен Музикантът на 2016 година


Музикантът на 2016 година ще бъде обявен тази вечер от 19 часа на церемония в столичната зала "България". Той е определен с гласуване от слушателите на предаването за класическа музика "Алегро виваче" по програма "Хоризонт".

В галаконцерта ще участват предишни носители на призовете – Веско Ешкенази, Людмил Ангелов и камерният ансамбъл "Софийски солисти" с диригент Пламен Джуров. Музикалният редактор Ирена Гъделева - един от организаторите на събитието сподели за предаването "Преди всички":

Една битка се оформи. Напоследък няма така ясно изразено гласуване примерно за един или за двама музиканти, които получават по няколко хиляди гласа. През последните две години по-скоро ту един минаваше напред, ту друг по брой гласове. Чакахме до последния момент, за да може двата месеца да изтекат и  да сме сигурни, че всички са казали своята дума и при преброяването вече този, когото ще обявим довечера надделя, трябва да кажа, със сравнително малко в сравнение с други години.

Ще бъде връчена за първи път и специалната награда "Олга Камбурова" в памет на дългогодишната водеща на "Алегро виваче".

Галаконцертът "Музикант на годината" е с вход свободен.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна